• youreads puanı (6.55)


  1. gece dimağımdan geçen şaheser. gecenin derin uçlarında ziyaretime gelen perilerin gözbebekleri gibidir.

    ben sana yine vurgun..
  2. sözleri sabahattin ali'nin kaleminden çıkmış bir dünya harikası. müzik ne kadar güzel olursa olsun şiiri taşıyamıyor gibi geliyor bana.
  3. benim anlamadığım da ali kocatepe gibi gevşek bir adamın bu besteyi nasıl yapabilmiş olduğu. belki de işin sırrı müzik değil nükhet duru olabilir. sadece bu şarkıyı söylemek için yaratılmış bir kadın olma ihtimali en az bing bang kadar gerçek geliyor.
  4. nükhet durunun sesiyle muhteşem doyumsuz tada sahip bir şarkıdır. sabahattin ali'nin eskisi gibi şiirinden bestelenmiştir. nükhet durunun kariyerindeki en güzel iki parça benim için melankoli ve ben gene sana vurgunum'dur. ikisi de sabahattin ali şiiri ve ali kocatepe bestesidir. sabahattin ali'yi tartışmaya dahi gerek duymayacağımdan bu noktada aslında ali kocatepe'nin bilinenin aksine kaliteli eserler ortaya çıkartmış bir besteci olduğunu ancak yarattığı imajla ilgili bir sıkıntısının bulunduğunu söyleyebilir.
    bu arada eklemeden geçemeyeceğim, bu şarkının inanılmaz güzel bir cover'ı var ki of offf....(bkz: korhan futacı ve kara orkestra - ben gene sana vurgunum)
  5. (bkz: eskisi gibi - sabahattin ali)

    böyle şarkı mı olur, katletmiş şiiri. şaka falan yapmıyorum. sen git en güzel dizeleri at, oldu mu?

    gönlüm seninkine yârdı,
    aynı şeyleri duyardı;
    ayaklarımız uyardı...
    ben gene sana vurgunum.

    ayaklarımız uyardı demiş adam, var mı ötesi?
    mesut
  6. sonuçta ortada bir beste var, yeni bir iş var. müziğe uygun olması için bazı dizelerin çıkarılması o kadar da anormal bir durum değil. müziğin kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. benim için mükemmel bir şarkıdır.