• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
cocktail - roger donaldson
film new york city'de çalışan başarılı bir barmenin hikayesini anlatıyor. jamaika'da bir barda çalışmaya başlayan brian flanagan'ın aşk hayatına da kökünden değişiyor.


  1. 1988 yapımı, başrollerinde tom cruise, bryan Brown ve elisabeth shue’nun oynadığı romantik komedi-dram filmi. film cruise sayesinde gişede çok büyük hasılat yapsa da, en kötü film dalında bir ahududu (golden raspberry) ödülü kazanmıştı.

    tom cruise’un canlandırdığı brian flanagan ordudan yeni terhis olmuş ve new york’a, çok para kazanma hayalleri ve hırsıyla gelmiştir. ancak üniversite diploması olmadığı için görüşmeye gittiği birçok büyük şirket yüzüne bile bakmaz. bu yüzden geceleri yarı zamanlı barmenlik yaparken, gündüzleri işletme diplomasını almak için okula başlar. barmenlik yaparken, yaşça büyük başka bir barmen olan doug, ona kol kanat gerer ve "flairing" denen işin sanatsal yönünü (yani şişeleri atıp tutma kısmı) öğretir. ikilinin gösterisi birden çok popüler olur ve şehrin aranan barmenleri hâle gelirler. para, kadınlar... brian'ın hayalleri gerçek olmuştur. ama sonra doug ve brian'ın araları açılır ve brian 3 yıl sonra jamaica’da bir barmenlik işini kabul edip, yeni bir başlangıç yapmaya gider, orada Jordan adlı bir kıza âşık olur ve olaylar gelişir.

    trailer için buyurun

    hikâyesi kabaca böyle. sanat eseri beklemeyin. filmi izlenir kılan tom cruise’un şişelerle akrobasisi dışında (yıllarca az özenmedik ve az cam kırmadık) tropik ortam olmuştur bence. beach boys’un ünlü kokomo şarkısının da bu film için yazıldığını da not düşelim. filmin akıllarda kalmasının en büyük nedeni bu olabilir.