1. yollar yeni asfalt yapıldigi zaman zift kuruduktan sonra ayakkabıları çıkartıp çıplak ayakla koşmak-yürümek...

    çarşamba günü kurulan pazar için, pazarcılara kese kağıdı yapmak için arkadaşa yardım etmek..
  2. 2.5 litre kolasına yapılan mahalle maçları. maçın sonunda herkes içerdi.
  3. tahta tren nederen gelir cocuklugumu bu kitap hatirlatir. bir de ne zaman yeni bi seye sahip olsam onu ilk giydigim heves ve bir de camur, deli gibi camurdan pasta yapardim bi pastanemin oldugunu hayal ederdim pastalarim gercek olmadigi icin sonra oturur uzulurdum
  4. (bkz: klasik müzik konseri)

    yalnızca trt 1'in olduğu dönemde pazar günleri tv'de yarım gün klasik müzik konseri olurdu. ben bu eziyet bitsin ve çizgi film başlasın diye televizyonun önünde sopasını sallayan adama sinsi bakışlar atardım. şimdi ne zaman klasik müzik konserine gitsem çocukluğum ve pazar günlerim geliyor aklıma. o günlerde biri bana çıkıp batı müziği eğitimi veren bir okulda okuyacağımı söylese ona çocukluğumun en ağır küfrünü ederdim heralde " maymun suratlı ".
    simta
  5. sabun kokusu...anneannemin kullandığı o pis kokulu sabunların kötü ama bağımlılık yapan tuhaf kokusu.
  6. benim adımlarıma göre 7 adımlık kaleler, atak biter maç biter, duvardan gol yok, perdeler rakiş perdeler, çekilebilirsin rıfkı, aloo ne koyyim, hebelüp vs. vs.
  7. cin ali serisi - rasim kaygusuz biriniz bile yazmamış vefasızlar. bu olmasaydı nasıl yazar olacaktınız burada, nasıl okuyacaktınız o kitapları, o filmlerin alt yazılarını?
  8. mavi önlük
  9. kasetlerden kule yapmak, cino (helvalı çikolata), pokemon, halıdaki desenler, elektrikler kesilince odun sobasının duvara vuran alevin görüntüsü ve sesi, kışın soğuk yatak ve yorgan, soğusun diye buz dolabına konan metro, pencere önünde yatmak, yatakların üstünde döğüşmek, ilkokul önlüklü öğrenci görmek, manuel çalan ilkokul zili, battaniyenin altında çakmak taşlarıyle ateş yakmaya çalışmak, yazın köyde damda yatarken yıldızlara bakarken uyuya kalmak