1. (bkz: u2)
  2. efendim ne beatlesi beatles yetmez hatta (bkz: pink floyd) (bkz: camel) (bkz: led zeppelin) , neyse daha saydırmayın bana, yoruldum. çok da abartmamak lazım.

    edit: genel olarak ironiye karşı bir tutum var sanırım, ya da fark etmeme. hangisi daha kötü olsa ki acaba?
  3. bizim dönem kızlarının idollerini barındıran spice girls. hakkında çok bilgi sahibi olmasam da hep balon grup gibi gelirdi bana.
  4. (bkz: ratt)
    (bkz: canned heat)

    önceki yorumlara istinaden söylüyorum. "beatles" belki de rock-metal vs.in öncülerinden olabilir. ama bu konuda başı çeken "david bowie" diye bir adam vardı.
    dolayısıyla....
    (bkz: biğdıls)
  5. abartma konusuna nereden baktığımıza göre değişebilecek gruplardır. yaptığı müziğin kalitesine göre değerlendireceksek eğer benim aklıma gelen ilk gruplar the beatles, metallica (master of puppets sonrası) ve nirvana oluyor fakat genel olarak değerlendirirsek eğer bu üçü de yeni bir akım yaratmış, bayrak taşıyan gruplar. milyonlarca kişiyi etkisi altına almış, belki de triplere sokmuş ve her ne kadar kaliteli müzik yapamamış olsalar da efsaneleşen gruplardır. the rolling stones ile aynı dönemde boy gösteren the beatles asla beggars banquet, goats head soup gibi sağla albümler yapamamıştır, gimme shelter, let it bleed gibi parçalar da the beatles'ın ancak rüyasında görebileceği kadar sofistike şarkılardır. ama the beatles adı her zaman bir adım daha önde oldu. marka değeri haline geldi. akım oluşturdu. (bkz: john lennon gözlüğü)

    sanırım bu konuyu an itibariyle çok daha ilgilendiğim black metal üzerinden örnekleyebilirim. rotting christ ve behemoth. müzikal olarak, altyapısı olsun ya da prodüksiyon hiç farketmez rotting christ grubu behemoth'un her zaman bir adım önünde oldu. her zaman çok daha iyi albümler çıkardı. 2002 ve 2010 albümlerine ne aşklar gömdüm ben. vokali amerikalı veya isveçli olsa sanırım dünyaya önünde diz çöktürürdü. her ne kadar çok daha kaliteli olsalar da çok büyük bir kitle tarafından adı dahi bilinmez, behemoth'un arkasında kalır. neden mi? çünkü behemoth sadece bir müzik grubu değil. makyaj grubu, ikon grubu, imaj grubu, sahne grubu. nergal gibi acayip yakışıklı bir manyak, farklı türler ile fazlasıyla barışık olan tam bir poster adamına sahipler. sakis ise benim senin gibi adam işte. düz adam. bir albenisi yok. takipçi kitlesi yaratamıyorlar. behemoth sadece müzikle var olmuyor. klipleri, sinematik havası.. grupların çoğu bunu kaçırıyor sanırım.

    the cooper temple clause. sanırım müzik dünyasının en büyük kayıplarından birisidir. ideal bir dünyada kasabian kadar olabilirlerdi. aynı şekilde metallica ve nirvana üzerinden de örnek verebilirim. döneminde çok daha kaliteli işler çıkartan fakat çoğu kişinin adını bile duymadığı onlarca grup vardır. adı duyulanlar ise müzik dışında birçoğumuzun kaçırdığı işleri yapmıştır. bir nesil metallica sayesinde kot pantolon giymeye başlamıştır..


    özetle; olayı sadece müzik yönünden değerlendirmek bizi yanlış sonuca çıkartabilir. haberimizin dahi olmadığı çokça fazla parametreler olabilir. hiçbir müzik grubu artık sadece müzik grubu olarak kalmıyor.
  6. duman yayık bayık şarkı söylemeleri bıktırıcı bence!
  7. beatles...
    duman.
    yüzyüzeyken konuşuruz.
    son feci bisiklet.
  8. cidden the beatles diyenler var mı?

    allah aşkına şu an tuttuğunuz gitarda yapılabilecek rifflerin %60'ı black sabbath'tan kalanı pink floyd, led zeppelin, ac/dc, beatles, eagles vs den çıkma.

    lars gibi bir yeteneksizin olduğu metallica, system of a down, duman, şu abidik gubidik türk rock grupları, arctic monkeys. bring me the horizon, bullet for my valentine grupları gereksiz ilgi görmekte.

    allah aşkına beatles falan demeyin rock/metal'in temeli onlar. azıcık dinleyin bence önce...

    edit: düzeltme, ekleme-çıkarma
  9. beatles balon bir grup diyenleri gördüğümüz anket. tabi görüşler kişiden kişiye değişen şeylerdir. bence müzik tarihi b.ö ve b. s dır. bana göre abartılan grup rolling stone dur. nedense bu gruba ısınamadım.