1. 70 kişilik bir kalabalıktan herhangi ikisinin aynı doğum gününü paylaşmaları %99.9 oranında gerçeklenir. 23 kişilik bir ortamda ise bu oran %50'ye düşmektedir. ayrıntılı bilgi daha çok bilgi
  2. 15 dk sonra doğum günüm. bunları okurken içinizden geçirdiğiniz güzel temenniler için teşekkür ederim. sizi seviyorum. ^:swh^
  3. banka ve operatör mesajları olmasa hatırlamayacağım gün. sağolsunlar bir sonraki günde fatura ve ekstre mesajları geliyor.
  4. 18 yaş günüm hariç gerçekten çok eğlenceli, güzel bir doğumgünüm olmadı sanırım. zaten doğumgünü kutladığımda da doğumgünü kutlamasından ziyade herkes toplanıp oturup muhabbet edip bira içiyoruz yani normal bir toplanmadan ayıran tek şey o gün doğumgünümün olması oluyor. ama 18. yaş günümde harbi harbi eğlenmiştik özlüyorum o günleri..
  5. hayatın kısa olduğunu seneler geçtikçe anlıyor insan.. hep hissettiğin yaştasın elbet, ruh hep delikanlı.. yolun yarısına varmanın tatlı yorgunluğu, güzel hissi var üzerimde sadece..
  6. hatırlanması hoş olan gündür. hediyede de şu önemli olan düşünmek safsatasına kesinlikle inanmam çünkü alınan hediyeler genellikle o kadar da içten alınmıyor. (ben de öyle düşündüğüm hediyeleri hep kaybediyorum nedense) velhasıl karşıdakinin sana böyle kendi eliyle yaptığı ya da senin için özel olarak seçtiği bir şeyi o gün almak inanılmaz mutluluk verici oluyor. ama mesela insanların sana ayıp olmasın diye seninle gram alakası olmayan hediyelerle gelmesi (önemli olan düşünmek klişesi dışında) (büyük ihtimal ilk gördüğü şeyi alakalı alakasız almıştır) oldukça sinir bozucu.
  7. 0-13 yaş
    bu ne? aa pasta süper ! az daha koşturalım. niye evde bu kadar kadın toplanmış? ve bu gazeteye sarılı atlet-donlar da neyin nesi?
    14-17 yaş
    sevgili günlük doğum günümü kutlayacak mı acaba merak ediyorum.artık atletten başka hediyeler de alabiliyorum, doğum günü güzel bişeymiş.
    18-20
    gene yurt arkadaşlarım/ev arkadaşlarım benim doğum günüm gelene kadar cankuştan can düşmanına dönüştü. bu sene de ayşe gelirse fatma gelmiyo,selma gelirse belma gelmem diyo..
    21-25
    aktiviteler (gerçek cankuşlarla)
    26-28
    yokuş aşağı allahım otuz geliyoooo ! ama ben hiç öyle hissetmiyorum? bende bi gariplik mi var?
    29-35
    bundan sonra böyle. otuz olmadım kiiii
    36+
    buradan sonrası nasıl gider tahmin edemiyorum artık
  8. her sene çok sevdiğim insanlar tarafından binbir sürprizle karşılaştığım için çok sevdiğim gün. artık sürpriz olmuyor gerçi de nerede karşıma çıkacaklarını gün içinde yine de kestiremiyorum henüz. geçen sene iki arabanın arasında benim geçmemi beklerken ve çaktırmadan bakmaya çalışırken yakalamıştım. çok tatlılardı. bir sene de sahilde yürürken, bi anda arkadaşlarım pastayla yolun ortasında karşıma çıkmışlardı, "aaa kimin doğum günü" demiştim. arkadaşlarımın doğum günlerini de çok seviyorum bi kere bi tane arkadaşımıza sürpriz yapmıştık evine gidip, gözlükleri takılı değilmiş "siz kimsiniz ya" demişti. bi grup "iyi ki doğdun" diye bağıran insana verilebilecek en güzel tepkiydi galiba...
  9. yapmacıktan kutlanmasının yerine hiç kutlanmamasını tercih ettiğim gün.

    facebook denen asosyal medya sitesini kullanmıyorum, tercih etmiyorum. doğum günümü hatırlayıp güzel dileklerini ileten arkadaşlarım bir elin parmağını geçmese de bana yetiyor.

    ve hatta o gün içinde bile kutlaması önemli değil. malum hepimiz bir yoğunlukta geçip gidiyoruz. olur ya telaştan daha sonra hatırına gelip aramıştır beni, mutluluk duyarım.

    ceo'nun doğum günümde atmış olduğu maile (okumayacağını bilerek) geri dönüp teşekkür ettim. iş arkadaşlarım bu duruma çok şaşırdılar ve hatta aralarından ayıplayanlar dahi olmuştur sanıyorum.

    sorun ceo'nun bana atmış olduğu otomatik mail değildi. sorun insanların bu durumu yargılamaya başlayıp, çevrelerindeki her şeye samimiyetsiz anlamlar yüklemesiydi. sorun insanların duygularını sırf ayıp olmasın diye göstermek için kurduğu düzeni değil, o düzendeki samimiyetsiz ortamı eleştirmek için tersine varsayarak hareket eden samimi insanları eleştirmesiydi..