1. kim ne derse desin, türkiye'de pek çok insanın hayatına öyle veya böyle etki etmiş, birçok insanın hayatını değiştirmiş, hatta ufkunu açmış bir mecradır ekşi sözlük. sitenin çok abartıldığını söylemek, orayı hiç anlamamış olmakla açıklanabilir ancak.

    salt, bilgiye kaç değişik yoldan ulaşılabileceğini ve doğrunun ne kadar değişkenlik gösterebileceğini kanıtlamakla kalmamış, aynı zamanda pek çok toplumsal olayda önemli bir hafıza görevi de görmüştür. bununla beraber, bugün ekşi sözlük'te, onu bugünlerine getiren yazarların çok çok az bir kısmı kalmış, birçoğu entry'leriyle beraber sözlükten ayrılmıştır.

    yapılan son değişiklikle birlikte bundan sonra yokuş aşağı ineceğini söylemek, zannımca büyük bir öngörü olmaz. zira yazarlarını yazmaktan çok okumaya, yazacaklarsa da mümkün olduğunca kısa kısa yazıp bir nevi "chat"leşmeye yöneltmiş görünmekteler. bu, ekşi sözlük'ün sonunu getirebilecek bir adım bana göre.

    şunu kabul etmek gerek ki, ekşi sözlük artık bir sözlük değil.
  2. bir zamanlar (bkz: inci sözlük) 'e göre kaliteli ve entel olan şimdi ise (bkz: youreads) 'e göre inci sözlük kıvamında kalan,yönetim yüzünden çöküşte olan 1-2 dürüm için bu hallere düşen sözlük sitesi.
  3. son dönemde iyice rayından çıkmış ortamdır. bir zamanlar çok yararlanırdım, sağlam başlıklar görürdük. şimdilerde 3. sınıf açık oturum tadında, sürekli olarak karşılıklı hakaret dolu, nefret kusan "sözde" ideoloji çatışmalarına meze olmuş yerdir. eskiden gerçekten kutsal bilgi kaynağıydı, şimdilerde bilgiye ulaşmak için epeyce uğraşmak gerekiyor. yazık oldu, bir an önce eski günlerine dönmesi dilekleriyle...
  4. gerçek anlamda kalbimde bir sızıdır. ülkemi düşündüğümde de benzerini hissediyorum. güzel bir şey elinden kayıp gittikten sonraki boşluktur.
  5. bir zamanlar bitmez dediğimiz nokia, blackberry ve anap iktidarı nasıl bittiyse, bu platform da azalarak bitmenin sinyallerini vermektedir
  6. bu, amiyane tabirle bok atanların, orda illa ki bir çaylak hesabı olduğu sözlüktür. belki eski formunda değil fakat bir orası mı yozlaştı? bir ekşi sözlüğün mü içi boşaldı, bir orası mı cahil cühela kaynıyor? böyle dangozluklarla bırak sözlükleri, gerçek hayatın ta orta yerinde karşılaşmıyor musunuz? üstelik hayatın içinde ne "başlık engelle" seçeneği, ne "engelle" butonu var, kompleks çiçeği açmış patronunu, amirini ya da cennetten düşmüş ilk cehalet tanesi, boşboğaz iş arkadaşını, müşterini, memurunu bir engelle bakayım ne oluyor. e buralarda rejideki arkadaşlar sağolsun her şeyi düşünmüşler; kimden, hangi başlıktan rahatsızsan basseyon engeli, daha da hırsın soğumazsa basseyon eksiyi,vuruyon kırbacı, sorun ne?

    sözüm sana değil samimi göçmen; sözüm, burda fosforlu fosforlu konuşup, orda da her gün sıralamasını kontrol edenlere. bak ben de çaylağım orda, belki yazar bile olmayacağım. eksikleri, zevzekliği de bir hayli mevcut mu? valla mevcut. ama ekşi sözlük büyük bir ilktir türkiye'de, içerik zenginliği ve aradığını bulmak, eğlendiğin yerden bazı şeyleri de öğrenebiliyor olmak açısından da hala tektir bana kalırsa. şu an tek sorunu (bence elbette), bilgiye sol frame'den değil de, arama çubuğuna merak ederek yazdığın anahtar kelimelerden ulaşabilmek ancak. yani şu an youreads'te güncel başlıkların birçoğundan edindiğim hâlihazırda bilgiyi artık ekşi'den bir seferde edinemiyorum, bu bir gerçek (nasıl aldım gönlünü de'mi youreads?) fakat şu an severek, eğlenerek, bazen de elimizden, aklımızdan geldiği kadar bilgi ile doldurmaya çalışarak kullandığımız birçok sözlüğün esin kaynağı ekşi'dir. ben dahil bütün zevzekler ve rahatsız edici başlıklar engellendiği, yahut yazılanlara okuma tenezzülü gösterilmediği sürece ekşi bile o kadar da ekşi değil, ha?
    yani, ya orda yazma, komple gel youreads sahiline yerleş mesela, tutarlı ol, ya da git, kalbimde tahta sahip ol.
    gece gece mazaretim de yok, niye asabiyim sözlük?

    başlığı şe'etmemek adına tanım: ilk girisi 15 şubat 1999 tarihinde "pena" başlığıında girilmiş kutsal gırgır kaynağı.
  7. kuruluş ve fikir açısından efsanedir. fakat ben sedet'in siteyi kurarken çok ulvi duygularla kurduğunu düşünmüyorum zaten.
    ekşi sözlük türkiye'nin son 17 yıllık yazılı hafızasıdır, ülkenin en belirgin kültürel-toplumsal anılarını barındırmaktadır bünyesinde. yakın bir zamana kadar da böyle düşünüyordum. ama artık büyük bir format kirliliği oluştuğu için bu etki kaybolmaya yüz tutmuş ve despot tavırlar sergileyen yönetimiyle birlikte kendi kendini bitirmeye başlamıştır.
    eh, kendileri bilirler.
    edit: bilmediğiniz her şeyi ekşi'den öğrendiyseniz sıkıntı biraz da sizdedir. bu kadar abartmayın siteyi.
  8. birlikte büyüdüğüm bir yoldaş. 8 sene civarı bir şey oldu sözlükte yazmaya başlayalı. şu son geldiği hale gerçekten çok üzülüyorum. vizyonsuz kafasına göre hareket eden "reis"ler, herhangi bir entelektüeliteyle etkileşimi olmamış yazarlar ve daha nice rezillikler.

    benim yoldaş zamanını yavaş yavaş dolduruyor artık. çok değerli insanların toplandığı seçkin bir topluluktan en son kahvehane muhabbetleri seviyesine kadar düştü. yine de bunca yıl okumayı ve yazmayı benim bir parçam haline getirdiği için minnettarım.
  9. yaklaşık 10 yılımı geçirdiğim son olaylardan sonra tüm entrylerimi silerek tepkimi koyduğum bir dönem gerçekten keyif alarak vakit geçirdiğim oluşum.

    bir kaç gündür buraları okuyorum bana ekşi sözlüğün güzel zamanlarını hatırlattı umarım burası da bozulmaz bundan sonra burada yazmaya devam ederim.

    not: eski entrylerimizi yükleyebiliyor muyuz beni bu konuda aydınlatırsanız(henüz hiç mesaj almadım rengi nedir bilmiyorum tahminim kırmızı) sevinirim.