1. 2005-2006 senelerinde kullanıcıları açısından zirve noktasını yaşamış, azalarak bitmiştir. yöneticileri için ise altın çağını yaşamaktadır.
  2. buram buram ülkenin bir halkına karsı nefret kokan onlarca entry var. gayet kandan, nefretten, kinden, gereginden fazla türk milliyetciliginden besleniyorlar. okudukca kanim donuyor. cıldırmıs olduklarını düsünüyorum. fakat takip edilmesi gereken cok saglam yazarlar da var, onlari harcamayalim.
  3. şahsımı hiçbir neden olmadan leyla yapmış eski bilgi kaynağı. ama harbiden bilgi kaynağıdır 2010 öncesi entryler. okuma yazmayı bu site sayesinde diğer yaşıtlarımdan önce öğrenmiş -7 yaşında keşfettim ben burayı- ve 1 falan ay bilmiyormuş gibi yapmıştım. müziğe ilgim burada başladı. knight-silkroad gibi oyunlardan bu site sayesinde uzak durdum. ders çalışmasam da dersi derste dinledim abi-ablalarımın sayesinde. annemi babamın tavsiyelerini kâle almayan ben sizlerin mantıklı gelen sözlerini farz kabul ediyordum.

    din, siyaset, müzik, film, bilim gibi konular hakkında derinlemesine olmasına da yüzeysel olarak bu site sayesinde bilgi-fikir sahibi oldum.

    sonra ne oldu? işin ciddiyetini kaçırdılar. önce üye alımındaki mekanizmayı değiştirdiler, sonra trollere göz yummaya başladılar. kaliteli ve belli seviyedeki yazarları uçurdular, hatta lala gofret gibi bir trolü uçururken çok daha iğrenç trolleri baş tacı ettiler. bana küfreden troll hala sağa sola küfrederken benim gibi tanıma dikkat eden, entry yazmadan önce en az yarım saat araştırma yapan bir yazarı sorgusuz sualsiz uçurdular.

    ne olacak bu sözlük derseniz? benim gibi sırf zevk için büyük sistemlere sızan birisi çıkıp sonsuza kadar kapatacak siteyi. ama o ben olamayacağım. sözüm söz... swh
  4. açık söylemek gerekirse hergün girip severek debe listesini okuduğum bir oluşumdur. ama debe'deki entry'lerin bile çoğu boş beleş olmaya başladı. ha severek okuduğumuz uzun yazılar yok mu, var. mesela takip ettiğimiz yazarlar var. çok güzel içeriklere sahip uzun entry'ler var. ama bu sözlükte ters giden bir şeyler de var. bu sorunlar kolay aşılacak türde değil. yine de ekşi sözlük yönetimi gerekeni çok yapmıyor gibi geliyor bana. en azından bir çabaları olduğuna inansam, girip kaydolup sonra da yazar olmayı beklerim. dediğim gibi öyle bir çabaları olduğunu düşünmüyorum. keşke olsaydı.

    bu sorunlar nedir derseniz. entry'ler iyice gelişi güzel olma başladı. aslında olsun, çok da sorun yok normalde ama bayağı abartmışlar. ayrıca bir başlıkta on tane farklı konu etrafında yazı yazılıyor. sen kendi aramak istediğini bulmakta zorlanıyorsun. bunun yerine meta sözlük'teki gibi bir sistem olabilir mesela. ekşi sözlük'ün bir trend olmadığını türkiye'de internetin bir parçası olduğunu düşündüğüm için kolay kolay biteceğini de tahmin etmiyorum. ama böyle de gitmez.
  5. kutsal bilgi kaynağıdır, biraz göz gezdirdikten sonra öğrenilebilecek en önemli konulardan bazıları şunlardır;

    akpliler cahil ve aptaldır,
    chpliler cahil ve aptaldır
    solculuk, sağcılık, kürtçülük yada türkçülük gibi ayrılıkçı tutum sergileyenler cahil ve aptaldır,
    muhafazakarlar(ahlak bakımından) derin bakamayan insanlardır,
    dindarlar yobaz ve cahildir, toplumdan geride ve yanlış yoldadırlar.
    bir de cahil ve aptal olanlara "anadolu çomarı" diye ayar verirler, kendileri muhtemelen marstan- (bkz: tanrının arabaları) -gelmişlerdir.
  6. 2007'den beri sürekli takip ettiğim, bildiğim bir çok şeyi öğrendiğim oluşum, insan veri olarak sözlüğe girdiği bilgilerin hangilerini sözlükten öğrendiğini bilemeyebiliyor.
  7. bana ailem, arkadaşlarım ve öğretmenlerimin istisnasız hepsinden fazla katkı sağlamış, varlığına hep minnettar olacağım site. şimdilerde sorunları olsa da hala benzer fayda sağlamaya devam ediyor. sözlüğün deliren yazarlarından biri olmamak için bir seneye yakındır yazmıyorum ama okumaya devam ediyorum.
  8. geçen gün aklıma düşen site. daha doğrusu aklıma bir zamanlar keşfettiğim -ve herkesin malumu olduğunu düşündüğüm- bir düşünce nedeniyle düştü. mesela, diyelim ki bir yazar biriyle olan ilişkisinden bahsediyor entrysinde. hikaye seks içeriyor ve yazar açısından da mutlu bir şekilde bitiyor olsun. hemen insanlar "özel hayatını niye burada lanse ediyorsun, bize ne senden" türünde entryler döşerler. ikinci örnekte şartları biraz değiştirelim. mesela kişi yine cinsel içerikli bir yazı yazsın, ama bu kısa hikaye kendisi açısından mutlu bitemesin, hatta ve hatta hatun kişisi bu hikayede hiç varolmamış olsun. o zaman kimsenin aklına "bize ne senin özel hayatından kardeşim" demek gelmez. şanslıysa entry debe'ye bile girebilir. aslında ikisi de yaşadıklarını aktarmışlardır. düşünülesi durumdur vesselam.
  9. kim ne derse desin bilgi kaynağı olan mahal. sözlük demeye içim elvermedi maalesef. çünkü içinde sözcük bilmez yığınla insan var. pekii neden kutsal bilgi kaynağı değil? çünkü bu kadar kutsiyet yeter, bıktık artık o'na buna, ota b.ka kutsiyet atfetmekten. başımıza ne geldiyse bu kutsiyet atfedişinden geldi. ne ise artık, toplumsal meseleler değil konu, konu ekşi: ve sahiden de ismi ile müsemma bir yer. tuzlu veyahut tatlı değil. okuduğun zaman ekşimsi ve bazen de kekremsi bir tat bırakıyor. bunun yanında o kadar kalabalık ki, insan kendini inzibat taburunun nizamiyesinde hissediyor. bir diğer husus ise, ağzından ishal olmuş bünyelerin ekseriyetle idame olduğu bir yer. bazı kimseler uludağ sözlük ile kıyas eder de: bu kıyas akıllı insan meşgalesi değil, ki uludağ, ulu ve dağ değil, bildiğin foseptik çukurudur.

    ekşi sözlükte evvelen yazılmış sayısız bilgi içerikli ve yönlendirici yazılar vardır. bir değer ve kaliteli bir geçmişe sahiptir. her ne kadar tek cümlecik ve hatta kelimelik yazarları olsa da dolu dolu yazarları da vardır.

    kutsal değildir, güzel bir kaynaktır.
  10. 4.5 numara miyop olan gözlerimin yarım saatte yarım numara ilerlemesini sağlamış sitedir. bilgisayarda normal bir zamanda bile uzun bir şey okuyacağım zaman arka planı soluk sarı yapıp öyle okuyan birisi olarak yarım saatte gözlerimin kıpkırmızı olmasını sağlayan bir temayı kullanamam. tema değişene kadar da giremem ben o siteye. burada bile çoğunlukla f11'e basmak zorunda kalıyorum. ekşi gibi bir çöplükte bununla uğraşamam.