1. isin anahtari blues arkadasim. sabahtan aksama kadar bb king, stevie ray vaughan dinleyeceksin birader. araya da 80' glam rock serpistirecekin. cünkü bu isin asil ruhunun yasandigi, hissedildigi zamanlar o zamanlar; önce o ruhu benimseyeceksin. nasil caliyolar ne yapiyolar, calarken izleyeceksin ellerini ayni zamanda. sadece bu ismini söylediklerimi degil tabiki bütün adamlari yalayip yutacaksin ögrenmek icin.

    blues ile ögrenmek hem cok keyifli hem de pentatonik diziler baslangic seviyesinde inanilmaz bir sicrama saglar. ögrenmesi keyiflidir; keyif aldikca dahasini istersin zaten böyle ögrenirsin. inanilmaz kulak gelistirir. blues backing tracklerle alistirma yapmasi daha kolaydir. kafaniza göre takilabilirsiniz (jam).

    gelelim gitar secimine, ekonomine göre baslangic olarak her yöne giden bir gitar tercih et. stilini ve kulagini tam oturttuktan sonra belli karakteristigi olan bir gitar ile yoluna devam edersin eger istersen. ilk gitara cok fazla para verme taraftari degilim gerek yok.

    ekonomi genelde kisitli oldugunu varsayarak ibanezin giris seviyeleri fena degil. her yöne gider. tonlari genelde orta sekerli, saplari görece daha rahattir. (charvel vardi bi aralar ne oldu bilmiyorum konudan cok uzak kaldim.) yukarida belirtmisler; yanina ekipmanina para verirken cimrilik yapma. güzel bir kac pedal (analog pedal her zaman en iyi yatirim) iyi bir amfi al.

    amfiye para kalmadi diyosan masaüstü bilgisayarini müzik istasyonuna dönüstürebilirsin. gereken tek sey üzerinde "asio driver" bulunan "low delay" özelligi olan bir ses karti temin etmek. sonrasi amfi simulasyon programlari... baya saglam is yapiyolar onlar da.

    yan ekipmanlar cok önemli. cünkü onlar senin calisma sevkini ve hirsini arttiriyorlar. düzgün tonu aldigin andaki o haz... iste o senin motivasyonun.