1. genelde düşünmektir. olmayacak hayallere kapılıp mutlu olmak ya da daha olmamış şeyleri düşünerek içi basan sıkıntıdan dolayı uyuyamamak. yatarken ışıkla birlikte beynin düşünen hayal eden kısmını da kapatabilsek keşke dertsiz tasasız uyuyabilek
    wtf
  2. yalnız kalmasıdır, insanoğlu kendini en çok geceleri yalnız hisseder ve gerçekler geceleri daha net gözükür. geleceğini düşünür, sevgilisini, eski sevgilisini, ailesini, yaşadıklarını, yaralarını düşünür. uykusu bastırmaya başlar ama direnir, oysa çok da sever uyumayı geceleri uyumayan insanlar. kelimelere döker içini, o kadar yalnızdır ki, kelimeler bile terk eder onu. yalnızlığına küfreder, ama uyuyamaz.
  3. çok düşünmek ve gereksiz kaygı, az uyumaktan ötürü sinir ve stres, düzensiz hayat, topluma uyum sağlayamama, işin gece yapılabilecek bir iş değilse yaptığın işlerde zorlanma. uyumamak değil de benim gibi uyku fakiri olanlar uyuyamayanlar için durum bu. şu uyku problemimi çözebilsem hayat cok daha çekilir olacak belki de. ancak gece yakaladığım kafa dinginliği ve konsantrasyonu kesinlikle başka zaman yakalayamıyorum. bunu da atalarımın uzak diyarlardan farklı zaman diliminde yaşayan insanlardan olduğuna inanarak bağlıyorum. geç oldu geç uyu artık iş var yarın lanet olası adam.
  4. sigara ve huzur verici şarkıların eşlik ettiği insanlardır.
  5. düşüncelerini ve hayallerini gerçekleştiremediği için kısır döngüye girmiştir, çıkmasıda öyle kolay değildir..
  6. gece uyuyamamak, sabah kalkamamaktır. dünya mesai saatlerini belirleme komisyonundan ricamız mesai saatlerinin sabah 11:00 akşam 20:00 olarak belirlenmesidir. saygılarımla.
  7. çalıştığı zamanların dışında kendine ayırabileceği zamanın kısıtlı olduğunu bildiği için uyuyarak zaman kaybetmek yerine geç saatlere kadar uyanık kalarak yorgun olduğunu bilse de bir şekilde kendini yapmak istediği şeyleri yaptığına inandırır. inandırır diyorum, çünkü buna ihtiyacı vardır. yalnız içer, yalnız film izler, yalnız yemek yer... çünkü yalnızdır...
  8. belki çok düşünüyordur, her şeyi
  9. belki de az uyku yetiyordur.
    mim
  10. yav hani ağır bir şekilde yargılama niyetim yok öyle bir hakkım da yok herkesin düşüncesini dile getirmek özgürlüğü var ama yine şu eleştiriyi yapmadan duramayacağım: niye yeni bir kitap öğrenmek, izlemediğim bir filmi, duymadığım bir müziği, kafamı karıştıran bir konu hakkında farklı görüşleri, ya da beni kendimden şüphe ettirecek bur soru görmek umuduyla geldiğim şu "interaktif kültür diyarı"nda günün her saati solda görülen başlıkların(içlerine girilen entryler dahil) yarısı ekşi çakması içerikler sayın kullanıcılar? tamam biliyorum alternatif arayışı yüzünden ekşiden gelmiş bir çok insan var ama zaten dediğim gibi alternatif arayışıyla gelmişiz hep birlikte. hani her gün şuraya bir göz atıp "ahan da bunu okumamıştım" diyip hemen okuma listeme atıyorum ama her geçen gün azalıyor sanki bu "kültür içerikleri"nin sayısı ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum? hani karşı olduğumdan değil bu tür başlıklara ama buranın asıl amacının yitmesine sebep olmayalım istiyorum çok mu şey istiyorum sayın kullanıcılar?