• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.43)
gisaengchung - joon-ho bong
"parasite, birbirinden tamamen farklı hayatlara ve kişiliklere sahip olan iki ailenin hikayesini konu ediyor. "


  1. son zamanlarda adından en çok söz ettiren filmlerden. geçenlerde, koca bir otobüsün üzerinde bile afişlerini gördüm. uzak doğudan çıkma, festival filmleri için pek de aşina olduğumuz bir vaziyet değil bu.

    etik, para, sınıf çatışması üzerine, toplumsal doku üzerine başarılı bir hiciv. küçük küçük harika detaylarla hazırlanmış, detayları kaçırmamak adına açık bir kafa izlenmeli. herkeslere tavsiye ederim. trailer
  2. çok iyi bir film, sıkılmanız çok zor.
  3. 132 dakikalık oldukça uzun süresi boyunca bitse de gitsek havasına sokmayı geçtim sıkmadan, zaman zaman oldukça düşen temposuna rağmen seyircinin dikkatini üzerinde tutmayı becererek bir an için bile olsa başka bir şey düşündürtmeden kendini izletmeyi başaran bir film.

    iyi bir film olmanın ya da bazı yazarlarımızın filmimiz hakkında ki değerlendirmesi olan baş yapıt olmanın kriteri buysa naçizane bence bir baş yapıt olmasa da evet iyi bir film ama bunun dışında değerlendirildiğinde bir olmamışlık, mazaklık anlamında bir hamlık var filmde.

    sanki yönetmen ne anlattığını ya da ne anlatmak istediğini tam olarak bilmiyor, konu edindiği sınıflara ve insan tiplerine, karakterlerine tam hakim değil gibi. bir şeyler eksik bu filmde, olmuyor, olamıyor.

    jeong ji-so hem fiziksel görünüş olarak hem de oyunculuk olarak karakteri ve içini dolduramıyor. keşke daha doğru bir seçim yapılsaymış. bu durum filmin genel performans anlamında görünümünü olumsuz yönde etkiliyor.

    cho yeo-jeong çok başarılı. iddialı bir yorum olacak ama hiç konuşmasa ve mimik yapmasa bile sırf elini, kolunu, bacaklarını, vücudunu, boynunu vs vs kullanışı, duruşu vs ile, onlar üzerinde ki hakimiyetiyle çoğu rolün altından kalkabilir ki vurguları da dahil olmak üzere ses kontrolü ve mimikleri de çok başarılı.

    park so-dam ülkesinde diğer oyuncuların önünde popülariteye ve başarıya sahip bir oyuncuymuş ama bu filmde üzerinde özellikle konuşulmasını gerektiren bir performansı yok.

    uykusuz kalma pahasına 132 dakikamı ayırdığım için asla pişman değilim hatta izlediğim için menmunum, kendi adıma zek aldım, keyifli bir film ama buradakileri ya da başka platformlarlardaki üzerindeki yorumları, değerlendirmeleri baz alırsak tanımın hakkını tam olarak verir bir şekilde over rated bir film.

    ekleme: sağ açığımda oturan kadın film bittiğinde tabii ki doğal olaral utanarak ağlıyordu. utanarak ağlaması son derece doğal çünkü bu filmde de ağlayan bir zahmet bu yaptığından utansın artık.