• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.31)
her şey çok güzel olacak - ömer vargı
filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda trajikomik hadiselerin başına üşüştüğü altan (cem yılmaz) bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi nuri (mazhar alanson)'nin ecza deposunu , yıllardır açmaya planladığı barı için kaynak olarak görmektedir. altan sinsi hesaplarıyla nuri'ye yaklaşır . fakat kader altan ve nuri'nin başını hep tehlikeli maceralara sürer. herşeyin çok güzel olacağını zanneden ikilimiz beraber ağlar , beraber güler.


  1. tüm zamanların en iyi türk filmlerinden biridir.
    !---- spoiler ----!

    e busun işte sen! yapmasaydık, etmeseydik!

    !---- spoiler ----!
  2. cem yılmaz sinemasının başlangıcıdır.

    hokkabaz gibi güzel bir filmin öncülüdür. her ne kadar sonradan fantastik komediye yönelse de cem yılmaz'ın trajedi-komedide de yetkin olduğunu kanıtlar.
  3. favori karakterimin nuri çamlı olduğu film. o karakterde adeta kendi geleceğimi görüyorum. öyle bir boş vermişlik, öyle bir bilememezlik, öyle bir tekdüzelik var bende de.
  4. temponun her saniye zirvede olduğu, izleyiciyi ekrana kilitleyen, başrolünü cem yılmaz'ın altan karakteriyle üstlendiği aşırı samimi filmdir. accayip ilgi çekici ve güzel bir senaryo, gayet iyi oyunculuklar, kusursuz bir kurgu... izledikten sonra "altan gibi bir arkadaşım olsa da binlerce kez affetsem" dedim be, o kadar güzel geldi bana. müziklerini mazhar alanson yapmış.

    !---- spoiler ----!

    bodrum dönüşü babalarının ölümüyle karşılaştıkları sahne beni kilitledi adeta. ne bileyim, mükemmeldi. fakat,o sahneden bir sonraki sahneye yapılan geçiş çok keskindi, rahatsız olmuştum. biraz daha uzatılsaydı o cenaze evindeki sahne, çok daha güzel bir şey çıkardı ortaya sanırım. gene de mükemmeldi.

    !---- spoiler ----!

    !---- spoiler ----!

    biz...bar işletiyoruz.

    !---- spoiler ----!
  5. 90'larda çekilen çoğu türkiye yapımı film gibi samimi bir dili vardır. içinde uyuşturucu satıcıları, mafyalar olmasına rağmen abartılı aksiyon sahneleri yoktur, cıvık aşk replikleri, aşırı dramatik sahnelerle de baymaz seyirciyi. ama herşeyden güzeli karakterlerin ne kazandığı ne de kaybettiği yerde biter bu film. çünkü hayatta da ne tamamen kaybettim ne de kazandım diyebilir insan. işte bu film düşüp kalkıp yola devam edenlerin öyküsüdür.
  6. nickimi almama sebep olan film, bol gülmeli bir film izlemek isteyenler için birebir.
  7. !---- spoiler ----!

    barı açıyorum,
    ayla ile aramı düzeltiyorum,
    babamı da yanıma alıyorum.

    !---- spoiler ----!
  8. açık ara en iyi cem yılmaz filmdir. bu kadar filminden sonra bu filmi izleyip "evet ya ben film yazıp yönetmeyeyim de iyi yönetmenlerin filminde oynayayım" demeli.
  9. türk sinemasının eskimeyen filmlerinden, her dönemde izlenir, keyiflidir. cem yılmaz da mazhar alanson da çok bayıldığım isimler değildir ama her şey çok güzel olacak samimi bir filmdir, yerli sinemada öyle kolay kolay bulunamayacak türden güzel de bir yol filmidir.

    akıllara kazınan, yıllar sonra bile ağızlarda olan bir dolu repliği vardır. bazı durumlara cuk diye de oturur. trailer
  10. cem yılmaz'ın yükseliş devri'nden hoş bir anı. türk sinemasının kısır 90'larının en eğlenceli filmlerindendir.

    bu filmle ilgili benim açımdan tek sorun renk kullanımıydı. ben daha canlı bir izlenim vermesi gerektiğini düşünüyordum.