• youreads puanı (9.00)


  1. gülüm seni koparmışlar
    hoyrat ele fırlatmışlar
    adına türkü yakmışlar
    hesabım var...

    gece çöker, halim yaman
    resmin gözyaşımda duman
    günler gelir, geçer zaman
    hesabım var...

    gülüm dünya yine güzel
    hayat yaşamaya değer
    ölmez sağ kalırsam eğer
    hesabım var...

    uğraş biter, gün savuşur
    sanma duvarlar konuşur
    sevenler bir gün kavuşur
    hesabım var...

    sözleri sakar şakir filmindeki limoncu rolüyle de hatırlanan atilla ergün'e aittir.
  2. bu 'yaratık' için ayrı başlık var mı bu sözlükte diye aramadım bile, asla bir başlığının açılmasını istemem.
    önce onun hakkında daha önce yazdığım bir yazıyı kopyalayıp yapıştırayım:

    "biri bu adam için tr'nin en iyi sesi demiş. zevkler ve renkler konusu tabii ki tartışmaya kapalı. yalnızca fikrimi söylemek istedim. bu adam tr'nin küçük izdüşümü gibi bana göre. adam maganda, cahil, tam bir öküz diyeceğim, öküzlere hakaret olacak, zavallı öküzlerin ne günahı var. her neyse, işte bu adam gibi erkek ve kadınlar çoğunlukta olduğu için türkiye bu durumda ve bu söylediğime yalnızca inanmıyorum, kesinlikle biliyorum. sesine gelince, yeminlen, en parlak dönemlerinde bile köpek uluması gibi geliyordu sesi. şimdi de kendini rezil etme olasılığı çok yüksek. tek bir şeyi takdir ediyorum, adamın zaten beyin kapasitesi belliydi, şimdi ise o kapasitenin de üçte biri yok. ve pek çok kişi onu yeniden izlemeye hazırlanıyor, hem de merak ve heyecanla. bu başarının cisimleşmiş halidir ve takdir edilesidir."

    bugün bir arkadaşım yolladı, can dündar'ın bir youtube söyleşisi. can dündar'ı da seversiniz ya da sevmezsiniz. bu önemli değil. önemli olan söylediklerinin doğruluğu. izleyin, izletin derim: can dündar

    not: bu sjw konusu çok kafamı bulandırıyor bu günlerde. bu konuda ayrıca yazacağım. bağlantı nedir diye soracaklara cevabım, yazdığım her şeyin ve izleyeceğiniz söyleşinin içinde diyorum.
    hero