1. çok da umursamamaya çalış. sonuçta bugün var, yarın yokuz. nedir yani?
  2. insanlara güvenmemeyi öğrenmekle sonuçlanır
  3. etrafınızda bulunan insanların aslında çoğunun sizin üzerinizden çıkar sağladığını öğrenmek için onları biraz kendinizden uzaklaştırın ve içlerinde sakladıkları kini size göstermelerini sabırla izleyin daha sonra o insanları hayatınızdan çıkarın. size kin göstermeyen kişilerin her zaman yanında olun çünkü onlar her zaman sizin yanınızda olacak.
  4. her zaman daha fazlasının istenileceğini öğrenmekle son bulur insan ilişkileri.
  5. insanın her zaman kendine ait bir odası olmalı, sadece kendinin yaşadığı. hani herkesi kendi gibi bilir deriz ya.. ve böyle insanların kendilerinden çok verdiğini de görürüz, genelde üzülenlerdir, kurnazlık bilmezler, strateji gütmezler. ee hayat tabi, bir takım tecrübeler sonrası kabuğunuza çekiliyorsunuz. bu durumda da kendi odanızı kurmaya başlıyorsunuz.

    yeri geliyor en güvendiğim dediğiniz insanla yaptığınız paylaşımlar, size silah olarak doğrultulabiliyor. işte bu yüzden sakın yapmayın! sırlarınızı, yer yer mutluluklarınızı da dahi kolayca paylaşmayın. kitaplara sarılın en iyi dostu arıyorsanız şayet.
  6. hiç kimse vazgeçilmez değilmiş ve hiç kimseye hak ettiğinden fazla değeri vermemeniz gerekiyormuş...
  7. insanların değişmeyeceğini öğrenmek.
    kavga ettikten sonra sizi rahatsız eden şeyin karşınızdaki insanın sürekli davranışı ise, her seferinde "belki değişir" diye affetmenin faydasız olduğunu öğrenmek.
    hayatta yoluna bakmanın ilk koşulu bu bana kalırsa.
  8. insanın hayatı algılayışını derinden etkileyen tecrübelerdir. şefkat ve empatinin iki sihirli tavır olduğu kavranılır. bu sayede her insanın kendince bir mücadele içerisinde olduğu ve peşin hükümlü olmanın kimseye bir fayda sağlamadığı anlaşılır. tanışılan sohbet edilen gözlemlenen her insan, bireyin gelişiminde bir tuğladır.
  9. insanlara, kendilerine duyduklarından daha fazla saygı duymayın.
    insanları, kendilerini sevdiklerinden daha fazla sevmeyin.
    insanları, kendilerini düşündüklerinden daha fazla düşünmeyin.
    vivaz
  10. -iyi bir insan iseniz karşınızdakini de sizin gibi biri zannetmek ve zarar gelmeyeceğini düşünmek.
    - hiç kimsenin sizi aileniz kadar sevemeyeceği
    acul