1. bu başlık altına o kadar çok yazılmış, çizilmiş ki yazmaya biraz korkuyorum. herkes belli bazı kişiler yüzünden tüm insanlığı suçlar halde. melankolik bir başlık olmuş burası.

    benim insan tecrübelerimden öğrendiğim yegane hakikat şudur ki:

    genellemek yanlıştır
  2. kimseye güvenmeyin.
    kimseye hayatınızla ilgili detayları anlatmayın.
    karşınızdakinin doğadaki en tehlikeli yırtıcı olduğunu asla unutmayın. doğada iyi, kötü, ahlak kavramlarının olmadığını, tüm canlıların hayatta kalma içgüdüsüyle her şeyi yapabilme potansiyeline sahip olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
    kappa
  3. sobaya benzetirsek üşütmeyecek kadar yakın ama yakmayacak kadar uzak mesafede durmalı insan, olay mesafe meselesi, 34 yıllık tecrübem ile mesafeyi korumak gerekli derim, kimse vazgeçilmez değildir ayrıca çok duygusala bağlamayın hiçbir ilişkide, ister arkadaşlık olsun adı ister dostluk, ister aşk, inşallah bu gerçeği sizin asla vazgeçemeyeceğinizi düşündüğünüz birinin sizden bir çırpıda vazgeçtiğinde öğrenmezsiniz, hayat bu işte acı ama gerçek, sevgiler.
  4. kimsenin dediğine inanma önce gör sonra karar ver.
  5. en mutsuz ve muhtaç durumdayken herkes gittiğinde yine sizinle kalan sizsiniz
    kendiniz sevin
    bart
  6. insan sevmeyin. kimseye güvenmeyin. kendinizden başka umudunuz olmadığını unutmayın.
  7. insanlarla daha kolay ve daha sık ilişki kurmak yerine daha az ve daha nitelikli ilişkiler kurmaya sebep olmalıdır.
    çünkü dikkat ederseniz etrafınızdaki insanların birçoğu gerçekten de herhangi bir sosyal ilişkinizin içerisinde yer alması gereken birisi değil.onların hayatınızdaki varlığı bir ince pamuk ipliğine bağlı, onlar hayatınızdan geçip gitmek için varlar,öyleyse ; olmasalar da olur. az ama öz dostlarınız olması asıl önemli olan.
  8. en iyi, en yakın, en sadık dostun kendindir.
  9. çok beklentiye girmeden karşınızdakinin melek değil insan olduğunu kabul ederek başlayınca sükut-u hayal riski azalıyor.
  10. müstakbel kayın pederine icra takibi yapmamak gerekiyormuş... sen yıllarca bekle, tam oldu derken bir gün işe gitme, o gün çalıştığın büro seri takipler açıp müstakbel kayın pederine dandik bir borçtan ötürü takip başlatsın. üstelik adam da avukatken. etik, ahlak, damatlık profili, hayırlı evlat gibi her sınıfta sınıfta bırakıp hayallere ve sevdiceğine veda ettiren eylem.
    gri