1. gizem
  2. samimiyet-içtenlik: yapı itibariyle insanların en ufak bir yapmacıklıklarını dahi hissedebilen bir insanım.ukalalık yapmıyorum.biz aslında böyle kalabalık bir grubuz ve inanıyorum en az her yirmi kişiden biri de bizim gibi. karşıdaki insan sana iyi davranırken planlı hareket ederek yapıyorsa soğuyorsun. böyle de bir etkisi varç

    tevazu: kendini bir şey zanneden, entelektüel gözükeceğim diye bilgi-yorum kasan insanlardan uzak durmaya çalışıyorum.heyhat yakın arkadaşlarımdan biri bu şekilde ve atsan atılmaz satsan satılmaz bir durumdayız kendisiyle.

    seviyelilik: 'siz'den 'sen'e geçiş önemli. aman ha!
  3. kızlarda cilve erkekte sertlik.

    çok uzun araştırmalara gerek yok.
  4. tip olarak: saçları gözleri dişleri sesi ve tabii biraz vücut, bu kısımdaki kusurlar kapatılabilir (ses hariç) ama zeki, kültürlü, en azından bir-bir kaç konuda (mümkünse sanatsal bir aktivite olabilir) iyi, kibar ve hoşsohbet bir bey olmayanın bu kısımları kapatması çok zor :( tabii buradaki bir sürü alt başlıktan bahsetmiyorum, içki zevki, damak zevki, eğlenmeyi bilmesi bla bla bunları hallederiz en kötü.

    (edit: ben erkekler için yazdım tabii kızlar ağzında kuş tutsa benim için çekici olamaz. .)) )
  5. seçeneklerinin olması.

    yani hiç bir nesneye, olaya kişiye bağlı olmak zorunda olmaması.
  6. yalnız olma kapasitesinin gelişmişliği
  7. iki şeyle aynı anda ilgileniyor olması.

    yürürken sakız çiğnemek gibi değil tabi. araba kullanırken, çalışırken, çizim yaparken, telefonla uğraşırken falan konuşmaya devam etmesi gibi ciddi bir şeyler anlatıyorsa daha çekici oluyor bana anlatmasına gerek yok başkalarıyla konuşması da aynı etkiyi yapıyor.

    sonra mavikuş neden mutsuz, resmen 2. plana atıldıkça aşka geliyorum.

    *yazarken erkekleri çekici yapan detaylardı, şimdilik kadınlar ne yaparsa yapsın çekici gelmiyor.
  8. az yapılan hobiler edinmesidir.mesela eskrimle uğraşan biri kalbimi çalabilir.
  9. zekası

    ama onu çekici yapan detaylara gelecek olursak:)
    gözleri, gülüşü, saçları, elleri, boynu, kibarlığı ve olmak istediği insan için uğraşması, çabalaması.

    zeki falan değil.
  10. bence kadınlarda güzellik; gülerken gözlerinin gülümsediğini görmek. erkekte pratik zeka, konuştuğu konulardaki kararlılığı ve mizah anlayışıdır.