1. "erkekler hep aynı, kadınlar hakkında her şeyi bilebilmek için, bir kadının karnından çıkmış olmayı yeterli sayıyorlar" diyor jose saramago. bilme iddiasından önce anlama çabası gerekir ama...işte; n'apcan...
    mesut
  2. kadınlar kabaca 4'e ayrılır.

    alfabetik olarak sıralamamız gerekirse; charlize theron, ivanka trump, maria sharapova ve diğerleri.

    ivanka trump için şiir yazdım. başlığı açılırsa kaydedip, yollayacağım.

    zülfiyar edit: yuh artık, vallahi yuh artık. şurada bir taksonomi yaptık, başımıza gelene bak. me myself, i got nothing to prove. sizler sahtesiniz. ^:swh^ her gün yazicam, her gün yazicam. hatta her gün, her gün yazicam. ^:swh^ siz beni durduramazsınız. ^:swh^ ayrıca bakir değilim. ^:swh^seviştiğim kadınlarla evlenmedim. bu aynı zamanda evlendiğim kadınlarla sevişmediğim anlamına gelmez. ama zaten hiç evlenmedim.^:swh^ kafanız karışmasın, buna gerek yok.
  3. kral süleyman'ın yazdığı ecclesiastes kitabından bir alıntı:
    "ölümden daha acı(sert,acılı) olan şey kadındır."
  4. yaşadığımız coğrafyanın görmezden geldiği , katlanamadıkları , onları istekleri , hayalleri olan bir insan yerine , dünyanin bütün yükünü omuzlayan derdi kederi ömrüne katık etmesi istenen sadece anne olarak varolmaları istenen varlik. hepsi adem'in kaburgasindan yaratilan havva'nın hikayesi ile büyütülür hiçbiri adem'e isyan eden lilith'in hikayesini bilmez veya bilmeleri istenmez
    bulut
  5. "bilmeyene nefs bilene nefestir..."

    şems-i tebrizi.

    olmadığım için bazen mutluluk duyuyorum. ki bu topraklarda kadın olmak, erkeğin yüreğinde olan harc değildir. kadın olmak zordur bu coğrafyada. ismini hatırlamadığım bir şaire göre; sırası ahırdaki öküzden sonra geliyor. bana göre sırasını kurdu oldu hem cinsine nispet olsun diye erkeğe peşkeş çekiyor. kadınların dayanışması topluma çekidüzen verir. fakat bu dayanışma toplumumuzda hiç olmadı ve maalesef olmayacak gibi görünüyor. kadın, kadınlar her daim erkeklerin değirmenine su taşır. değirmenin taşı öğütür, ezer, unufak eder. bereketin remzi olan kadın çoraklaşır, kurur, kanar.

    olmasaydı, olmazdık.
  6. ne kimsenin malıdır, ne de kimsenin uşağı. ayağınızı denk alın.
    "namus"unuzu siktirtmeyin.
  7. ülkede olan pek çok olayla birlikte çökertilmek, sindirilmek istenen cinsim. güzel yerden giriyorlar cerrahi müdahaleye doğrusu. kadın her şeyin başı, bir neslin öğreticisi ne de olsa. kadın sönük, pısırık, eğitimsiz.. kısacası "pasif" kaldıkça istedikleri gibi borularını öttürebilirler.

    eskiye nazaran kadınların farkındalığının daha da arttığını düşünüyorum ben. bunun yanı sıra çok ama çok fazla kadın üzerinden hesap kitap yapıldığı ve eskiye göre daha çok kulağımıza gelip gözümüze sokulduğu için de tersi bir durum varmış etkisi uyandırılmaya çalışılıyor.

    kadın ister anne olmak istesin ister istemesin, önce kadındır.. doğurganlık üzerine kurulu bir biyolojiye sahip canlı olarak neyi nasıl istediğine sadece kendisi karar verebilir, vermelidir. kaldı ki bunun için gelişmiş son derece ileri bir zekaya da sahiptir. bu farkındalığa erişmiş her bünye aksini iddia edemez.

    ama anahtar kelimemiz: farkındalık

    etrafımda son derece eğitimli ve rahat koşullarda yaşayan kadın var. ama derin ve dilsiz bir kabullenişe teslim olmuş. toplumda yer etmek adına, toplumun dayattıklarına o kadar razı ki... yeri geliyor çıldırıyorum ben laf anlatırken bu tarz insanlara, zaten kabul de etmiyor. bu farkındalık kazandırma durumu ailede başlıyor kanımca. ama herkes şanslı doğmuyor. ee o zaman? idrak yollarımızı olabildiğince açmaya çalışmalıyız kadın olarak. neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeli, araştırmalı, okumalı, gözlemlemeli... 5 duyumuzla da vantuz gibi yapışmalıyız hayata.

    kabullenişlerden kurtulamayan kadın(lar) gerçekten her türlü tavra kendilerini gebe bırakıyorlar. zamanın getirilerini lehimize çevirip kendi özgürlüğümüzün farkına varmalı, benliğimizi kazanmalıyız..

    ****
    ben bu kadar dil döküyorum ama kadın-erkek ayrımlarından hoşlanmayan bir insanım.erkeklerin de yaşadıklarına şahidim, dahası hislerine kulak veriyorum elimden geldiğince.
  8. bugun metroda koltuga yerlesirken (omuzlari genis yagiz bir delikanliyim) hemen sol taraftaki cirkin kadinin ciplak koluna elim degdi. kazara bir durum yani. kadin ok gibi yerinden firladi ve baska bir koltuga gecti. ben ise melul melul bakmakla yetindim. ne oldu yani? beni niye zan altında biraktin be kadin! dunyada tek disi sen kalsan, insanligin devami icin yatarim ancak seninle, o da sırf insanlik hatrina ha!
  9. kadın, doğar.
    bebektir , her bebek kadar sevilesi, öpülesi,mıncıklanası bir şeydir.
    çocuk olur,yürür,dillenir,keşfeder,sevdirir kendini.
    öğrenmeye başlar,kadın olmasa da dişi kimliği hemen giydirilir ona.
    bebekleri olur,fırfırlı pembeli kıyafetleri kirlenmemeli,saçlarına sakız yapıştırmamalı,sıkıldığı tokasını çıkarıp atmamalıdır.
    şımarırken bile öğrendiği cilveleri yapmaya başlar minicik bir çocuk.
    ergenliğe girerken bu cinsiyet konusunun ciddi bir mesele oluşunun sızısı düşer yavaştan içine.
    regl denen "karın ağrısı" ile, "kan lekesi" ile, gelişen memelerinin ağrısı ile tanışır.
    erkekliğe adım atma törenleri mehter marşlarıyla falan kutlanan kendinden farksız çocukların anlamsız gururuna bakarken hep bir suç gibi gizlemeye çalıştığı kadınlığı ile nasıl başedeceğini bilemez.
    etrafındaki akrabaları dışında abi,amca,kardeş kategorilerine yerleştirdiği insanların ona alıcı gözle baktıklarını hissettikçe içindeki korku büyür.
    hem saklaması hem koruması gereken bir şeyler vardır onda.
    genç kız olur,sever sevilir,ama sevişemez,sevişmemelidir.
    sevişirse bu büyük kabahat ve sorumluluk sadece onun omzuna yüklenir.
    sevdiği erkek bile onu suçlar onunla olduğu için.
    vakti geldiğinde evlenmesi beklenir.
    evlense bir dert evlenmese daha büyük bir dert, kocasına ve çocuklarına bakmak zorundadır.
    kadının çilesi ölene kadar bitmez.
    öldükten sonra biter mi derseniz? öldükten sonra da bitmez.
    cennette kocasının haremi,ona huriler,sevdanın yolları,bize kurşunlar.
    gene de bütün bunlara rağmen güzeldir kadın olmak.güzelliktir,anneliktir. sırdaşlıktır, bilgeliktir. şevkattir, anlayıştır.
    kadın olmanın zorlukları erken tekamül ettirir insanı.zorluklara rağmen yıkıp dökmeden hayatta her şeyden hakkını alan ve hayat verendir kadın .
    ---fin---