1. efendi erkeklerin pısırık ve sıkıcı olmasındandır. kadınların büyük çoğunluğu bizim entelektüel birikimimizle ilgilenmez. kendilerini eğlendiren, geyik yapan, girişken erkeklerden hoşlanır.
    not: efendi erkeğim.
    bb
  2. kategorize etme ve kendini teselli etmede doruk noktalarından biri. sadece kendi ilişki kurduğu insanlar üzerinden genellemeler falan filan. kim piç ve efendi diye erkekleri ayırdı bilmiyorum. böyle bir ayrıma ne kadar güvenebiliriz. keskin bir söylem çünkü. bir de çokca yeşilçam romanslarından etkilenmek lazım. kendini efendi vasfına koyanlar bende bir yabancılaşma yaşatıyor. çünkü bir insan kendisi hakkında böyle bir tespite nasıl ulaşır şaşırıyorum. velev ki bir kadın terk etti. uğruna terk ettiği adamın piç olduğuna nasıl ulaşılıyor? vasıfsızlık resmen. sorsan hayatta hep iyiliğinden kaybetti. vasıfsız. arkadaşlarının da başını şişirir böylesi. sürekli ilişkisinden bahsederek.
    sezgi
  3. hiç katılmadığım düşünce. kadınlar hımbıl özgüveni olmayan ürkek düşünmekten harekete geçemeyen erkekleri tercih etmezler. bu karakterde olup kadınlar beni efendi olduğum için tercih etmiyor diyen erkek kendisini kandıran bir zavallıdır.
  4. bir efendi erkeğin daha piçliğe adım atmasına sebep olan olaydır.
  5. piç erkek tanımının kapsamıyla değişebilecek önerme
  6. efendi bir erkek olarak diyeceğim o ki bu devirde efendilik, nezaket, yerinde davranmak gibi şeyler ilgi çekmiyor. illa ki fosforlu erkek olmak gerekiyor anca o zaman dikkatlerini çekebilirsin onlar da bize ters.
  7. tamamiyle özgüven meselesi diye düşünülmektedir. kızlar piç değil, kendini telaffuz edebilen, sivri ve atılgan erkekleri tercih ederler. tabi bu durum genellemedir, bu yüzden genel geçer kabul edilir. piç kız olsaydı sessiz sakin birini seçerdi; çünkü insan kendisinde olmayanı seçer. piç erkeğin piç kızı tercih etmesi durumunda piç kız piç erkeği tercih etmezse, piç erkek kendisine başka birini hemencecik bulur, çünkü özgüven sahibi ve bir kızın arkasından ne ağlar ne de o süt çocuğunu seçti diye yaygara yapar. bu durumda biz gibi mülayimler de piçi seçti deriz. tek laf bizden çıktığı için ortaya atılan sorunsal biz kaynaklıdır.
    han
  8. genelde bastan oyle oldugu belli olmuyor, sonradan donusum gecirdigi icin aslinda bilincsiz yapilan bir tercihtir.
  9. adamakıllı müzik zevki olan (özenti olmayacak) her partner ile birlikte olma ihtimalim göz önünde bulundurursak benim için efendi piç farketmez.
    pardon yanlış başlıkmış. sorry :)