1. sözlük yazarlarının gelip piç erkek olduklarını ispat etmeye çalıştıkları başlık olmuştur. bu başlığa uzun uzun yazıp da efendiliğinizi dünya aleme ifşa etmeyin derim.

    çünkü piç herifler kimsenin ruhu duymadan saman altından nil nehrini geçirirler. (bkz: bir arkadaşım ekolü)

    neyse, youserlık tarihimin nickimle en alakasız yorumunu buraya bırakıp kaçayım.
  2. hayatı yeniden keşfedin isimli şematerapi kitabını okurken kendi adıma çözüme ulaştığım durum.
    diyelim ki terk edilme korkunuz var. hayatınıza hep size bu duyguyu ve döngüyü yaşatacak insanlar çekme eğilimindesiniz. piç erkek dediğimiz kişi de sizdeki bu terk edilme korkusunu bir hayli tetikliyor. bu nedenle seçenekler içinde hep daha cazip geliyor.
    kitapta özellikle bir uyarı var ki ufkum genişledi.
    "eğer birine karşı 10 üzerinden 9-10 aralığında cinsel çekim hissediyorsanız dikkatli olun, o kişi büyük ihtimalle bulunduğunuz şemayı tetikleyecek nitelikte. gidip 3-4 aralığından seçim yapın demiyoruz tabii ki fakat 6-7-8 daha uygun olacaktır."
  3. tam karşılığı olmuyor tabii, biraz benzer benzemez ama bir kadın, türk erkeği eleştirisi olarak ''snobu tam snob, apaçisi tam apaçi. ortası yok'' dedi. benim cevabımsa ''öyle doyuruyorlardır karınlarını. kimse aç kalmak istemez.'' oldu.

    bu iş de biraz böyle olsa gerek. piçliğin sonuç verdiğini gören dümeni o yöne kırıyordur. yani demem o ki, kadınlar buna prim verdiği sürece piç erkekler piçliklerine devam edeceklerdir.
  4. size karşı efendi, başkalarına karşı piç olan erkeği bulmanız lazım.
    bir kadını ayrıcalıklı hissettiren erkek her zaman kazanır.
  5. bu aslında tamamen yanlış bi önerme. kadınlar(en azından çoğunluğu) özgüvenli, konuşma şekli ve kelimeleriyle kendine özgü olabilen, açık sözlü tiplerden hoşlanırlar. piç dediğiniz kişiler bunlarsa bilemem. aynı şekilde efendi dediğiniz erkek de kafası öne eğik yürüyen, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, içine kapanık erkekse tabi ki ondan hoşlanmazlar. "ilişkide baskın taraf olmaya başladığımı hissediyorum"vari bir gerekçeyle sevgilisinden ayrılan kaç kadın tanıdım ben.

    yoksa bu işin başka türlüsü mümkün değil, var mıdır "erkek dediğin gelsin ağzıma sıçsın bana yalan söylesin beni aldatsın benle oynasın hiç sevmesin ohhh evet" diyen kadın? manyak mıyız lan biz?
  6. evrimsel psikolojiyle açıklanabilecek olan gerçektir. kadınlar bu piç tercihini genel olarak okul bitene kadar yapıyor. ondan sonra hayatın içine girip, kendi parasını kazanmaya başlayınca da bakıyorsun kariyer sahibi insanların peşinden koşuyor. bu ise tamamen genetiğimizden geliyor.

    bakın, genel olarak insan hakkında bir görüşüm var, o da şu. bir insanın tüm hareketleri 2 şeyi amaçlar; yaşamını devam ettirebilmek, neslini devam ettirebilmek. bunun üzerine düşünün biraz. hastalıklı olan insanları göz ardı edecek olursak yaptığımız her şey buna çıkıyor. mutlu olmak için yaptığımız şeyler bile hormonlarımızı düzenleyip yaşama devam etmemizi sağlıyor. kararlarımızı doğru şekilde vererek daha uzun süre yaşamamıza fayda ediyor. tabi bunları yaparken zihinsel olarak bir çaba yok diyebilirim. tamamen otomatik ve içgüdüsel. bir şey yaparken belki milyonlarca yıldır benliğimize işlenen şeyleri yapıyoruz.

    kadınlar neden piç tercih ediyor diye soracak olursanız da tam olarak 2. sebebe geliyor, üreme. herhangi bir yaşam kaygısı olmayan hanım kızımız kendisine evlendiğinde para getirecek, kendisini koruyup kollayacak, evinin adamı olacak olan efendi çocuğu değil; piçi seçiyor. çok normal çünkü efendi adamın yaptığı her şeyi o sıralar babası yapıyor. bu nedenle efendi ve piç berabere skorlara oynuyorlar. hanım kızımız her ikisiyle de beraber yaşayabileceğini biliyor çünkü. ancak diğer içgüdü devreye girince olay tamamen kopuyor. giyim tarzıyla, sakalıyla, saçıyla ben daha karizmayım, daha iyi bir genetiğe sahibim diye bağıran piçin yanında, efendi efendi giyinip düzenli tıraş olan efendi çocuğun hiç şansı yok. sonuç olarak da tabi ki piçin yanında efendi çocuğun şansı olmuyor.
  7. dostum bu mesele beni ilgilendirmez de. demin evlilik aşamasında olan bir çift vardı yanımda, herif kızın bir kız arkadaşının evine gitmiş gece yarısı kız bunu öğreniyor ve erkeğe gittin mi? diye soruyor. erkek gitmedim diyor. kız yemin et diyor, erkek yemin etmiyor ve gitmedim dediysem gitmedim diyor. kız, aldatıldığını bildiği halde inanmak istemiyor. yani boş verin böyle meseleleri kendinize uygun birini bulun ve onla devam edin inşallah. yani ne diyim kıza evlenince kesin aldatır alış mı? size değer verenle mutlu olmaya bakın, boş verin kim kimi tercih etmiş.
  8. ülkemizde belirgin olan tercih türüdür
  9. o kadınkız benim. *utançtan kıpkırmızı olur* ama doğrusunu söylemek gerekirse bu piç erkekleri tercih etmemizin belirli bir nedeni yok. kim etrafımızdaysa, bize ilgi gösteriyorsa onunla ilgileniyoruz. bir de kadınlarda şöyle bir hırs sanırım, elde edilemeyeni elde etmek. daha mı çekici geliyor ne? piç erkek kendini gizemli gösteriyor, kadınların beyninin çok belli etmeseler de karmaşık olduğunu biliyoruz. o erkeği çözmeye çalışmak hoşumuza gidiyor. ama bir süreliğine işte. sonra efendi efendi gelip konuşmaya çalışsanız neden tersleyelim ki? tabi sizin beğendiğiniz hanım kızımızın da efendi olması gerek. yine aynı yere çıkıyor. erkekler de daha baskın, göz önündeki kadınlara yöneliyor. kadınlar da piç (?) erkeklere.. bana gelmek gerekirse, inanın ben de bilmiyorum neden öyle salak salak insanlara gittiğimi. gizemli insanları seviyorum daha çok. bunların çoğu da piç oluyor tabii. benim sorunum reddedilmek değil ama, bir ilişkiye başlamaktan korkuyorum. daha önce hiç sevgilim olmadı inanır mısınız? korkuyorum kötü bir şey olursa diye. adım atamıyorum, o da öyle kalıyor. edit: bu arada piç erkek görünce üstüne atlamıyoruz sakın ha yanlış anlaşılmasın, ilk başta anlayamıyoruz, diyorum ya çekici geliyor diye. sonradan farkettiğimizde iş işten geçmiş oluyor. tabi benim için piç erkek tanımı özgüveni yüksek ve laubali olan erkektir. sizin için nedir bilemem.
  10. uğur reisin dediği gibi kadınlar genelde, kendilerine sahip çıkabilecek vasıfları olan erkekleri tercih ediyorlar.

    ben feminist bir kadın olarak öyle isterim. erkeğim yanımda dursun. gerektiği yerde benim sorumluluklarımı yüklenebilsin. ait olabileyim. piç olsun, hain olsun, yanar döner olsun, gerektiğinde itin uğursuzun önde gideni olsun allalalalaaaah.

    şimdi uğur reis haksız mı? ne istiyorsunuz işinde gücünde olan adamdan? küfür falan ediyorsunuz. olmaz ama böyle yapmayın.