1. tek kelimeyle ifade edecek olursam, "zırva" olarak nitelendirdiğim tür.
  2. hadi aslanım hadi koçum sen yaparsın dünyanın en akıllı adamı sensin hiç ölmeyeceksin yaşa be türevi gereksiz tümceler barındırır ayrıca bütün genellemeler yanlıştır bu da dahil
  3. lsd
  4. jiddu krishnamurti kitapları kişisel gelişim kitapları değildir. zaten kitapları derleme tarzıdır, yani kendisi kaleme almamış söyleşilerinden oluşturulmuştur. yine bu nedenledir ki tüm kitaplarında ana temalar değişmez (mutluluk, yalnızlık, düşünce, üst insan vb.). söyleşileri düşünmeye, düşünceye yöneliktir.

    kişisel gelişim kitapları ise bana göre esasında gaz vermeye dayalı, tecrübelerce sabit olmayan varsayımlar üzerine kurulu bir takım düşünceler yumağıdır.
  5. mevlana ile kişisel gelişim
    'kardeşim sen düşünceden ibaretsin
    geriye kalan et ve kemiksin
    gül düşünürsün , gülistan olursun
    diken düşünürsün dikenlik olursun'
    işte gerçek kişisel gelişim.
  6. kişisel gelişim kitabından kasıt bilgi vermeden sizi oyalayan/pohpohlayan kitaplarsa gerçekten boş olabilirler.

    ama tüm kişisel gelişim kitaplarına bok atmak ışid militanlarına bakıp dünyadaki tüm insanlar teröristtir demekle eşdeğerdir.

    bu türü sevmeyenler bu türün bazı kitaplarına şans vermeliler. zira hiç azımsanmayacak derecede çok bilgi edindim bu kitaplardan.

    zaten içi boş olanlar genelde isimlerinden kendini belli ediyor onları da okumayın bi zahmet.
  7. okuması eğlenceli olan kitaplar.şu güne kadar belki üç ya da dört tanesini okumuşumdur.hepsinin vermek istediği mesaj aynıydı.cesur ol.gerisini başka bir şekilde halledersin diyorlardı ki bu da doğru.ha siz gidip bestseller kişisel gelişim kitapları alıyorsanız yanlış tercih yapıyorsunuz demektir ama illa bestseller olsun ve yeni bilgiler öğreneyim istiyorsanız almanız için önereceğim kitap paul arden'in kitaplarıdır.diğerlerinden biraz daha farklı gelmişti bana okurken.
  8. bir kitap tuvalet kağıdından ucuzsa düşündürür beni, kişisel gelişim kitapları da gelende tuvalet kağıdından ucuzdur. bu kitaplarda kullanılan sayfalar kerhanelerde peçete olarak geri dönüşüme girse halka faydası daha büyük olabilir zannımca.
  9. faydadan çok zararları vardır.