1. babam "görürsünüz, adam olmayacak bu çocuk" derdi. konuşmazdım. sevinirdim. babam adamsa, ben olmayacaktım.

    aylak adam - yusuf atılgan
  2. "temelde insanların birbirine karşı ilgisiz olduğu bir çağda yaşadığımız halde, başkaları hakkında muazzam miktarda bilgiyle çevrelenmiş durumdayız. yeter ki isteyelim, insanlar hakkındaki bu bilgileri rahatlıkla elde edebiliriz. buna rağmen, yine de başkaları hakkında gerçekte hiçbir şey bilmiyoruz."

    (bkz: renksiz tsukuru tazaki'nin hac yılları - haruki murakami)
  3. azınlıkta olmak, bu azınlık tek bir kişiden oluşmuş bile olsa, insanın deli olması demek değildir.
    (bkz: 1984 - george orwell)
    agora
  4. gizeh
  5. "durup sokaktaki ışığın güzelliğine, karanlığın yumuşak aurasına hayran oluyordum. kentin doğusuna doğru ilerlerken tüm duygularım şiirselleşmişti her şeyi, evlerin cephelerini, arabaları, telefon kulübelerini, sosis satan büfeleri, tramvay raylarını gerilerdeki bir başka şeyin ifadesi, bir ruhun belki de tanrı'nın mistik bir manifestosu olarak düşünüyordum. insan yaratıcılığının eseri -evet tamam. ama nereden geliyordu düşünceler, itkiler? ve niçin aramızdan yalnızca bazılarına doğuştan armağandı engin düş gücü, arayıp bulma tutkusu? çünkü böyleydik biz; çok uzaklarda, çılgınlığın savanlarında çıktığımız, yaşam boyu sürecek olan safaride, varlığına derinden inandığımız altın gergedanın peşinden koşan bir çete... "

    beyaz zenciler - ingvar ambjörnsen s.25
  6. “beni boş ver. konu ben değilim ki. hiçbir zaman da olmadım. asıl sen kimsin? senin heyecanların neler, tutkuların neler, hayal kırıklıkların neler? şu hayatta başın sıkıştığında ilk kimi ararsın? seni karşılıksız seven insan kimdir, ne bok yersen ye seni bağrına basacak insan kimdir? eğer böyle biri varsa bu akşam onu ara, halini hatırını sor bu vesileyle. yoksa sen de bir gün benim gibi yapayalnız kaldığında, ufacık bir şeyi danışmak için bile arayacak kimseyi bulamazsın. bu sözlerimi harcanmış yıllarımın manifestosu olarak kabul edebilirsin. çünkü büyük bir tecrübeyle konuşuyorum, tecrübe ıstıraptır güzelim ve zannettiğinden çok daha fazla ıstırap çektim. istersen sonra yine araşalım, daha 64 dakika bedava konuşma hakkım var çünkü.”

    erken kaybedenler - emrah serbes
  7. " kendime 'siz' diye hitap ederim. saygınlığın ilk kuralı budur. kendinizle aranıza mesafe koymazsanız, başkalarından bunu bekleyemezsiniz."

    dublörün dilemması - murat menteş
  8. ağlayanlardan olmaktansa ağlatanlardan olmak reva mı

    -reis bey-
    nfk
  9. ‘sinemadan cikan kalabaligin yuzunde bir hikayeye girtlaklarina kadar gomulebildikleri icin kendi mutsuzluklarini unutan insanlarin huzuru vardi.’
    (bkz: kara kitap - orhan pamuk)
    bulut