1. başka bir sözlükte 23 kasım 2015'te haklarında şöyle bir şey yazmıştım:

    !---- spoiler ----!

    şu anda tam bir "yok artık ea ali sami" vakasına imza atmakta olan takım. premier lig 2015-2016 sezonunda 13 hafta sonunda 8 galibiyet 4 beraberlik ve 1 yenilgi ve 28 puan ligin zirvesindeler. dar kadro filan derken elbette oradan düşeceklerdir ama şu an kadar bir peri masalı yarattıklarını es geçmemek lazım. tahminimce ligi 55-60 puanla 6-8 arası bir yerde bitireceklerdir fakat olağanüstü iş çıkartıyorlar gerçekten.

    işin ilginç yanı ise manchester united ile harikalar yarattığım fm 2015'te 2017 yılından itibaren villareal ile birlikte kendi liginde ve avrupa'da müthiş işler çıkartıyordu leicester ve ben içimden fm'ye "hadi len" çekiyordum. lakin footbal manager'i yapan adamlar; yine haklı çıktılar.

    (bkz: fm diyorsa doğrudur)

    !---- spoiler ----!

    adamlar verdiğim puan üst limitini 29. haftada buldular. buradan sonra alacakları her puan, atacakları her gol benim yanılgımın boyutlarını artıracak ama olsun varsın; leicester city şampiyon olmalı.

    her şeyden öte para, sermaye ve plansızlığa karşı; planlama, emek ve yürek; pahalı ve yetenekli yıldızlar karmasına karşı taktiği olan bir "takım" kazansın diye.

    not: andy cole ve dwight yorke ikilisinin, peter schmeichel'ın, ryan giggs'in, roy keane'nin, david beckham'ın ve elbette sir alex ferguson manchester united taraftarı yaptığı bir futbolsever.
  2. yaktım kütahyasporun şampiyonluğundan kalan son meşaleyi şampiyon leicester city diye.
  3. hayatında ilk defa şampiyonluk gören takımın taraftarları, şaşırmış bir halk ve kendilerince kutlama yapan insanlar. sanırım bursa şehri bu şehrin insanlarını anlayabilir sadece işte o görüntüler

    edit: imla
  4. ne kadar arsenal taraftarı olsam da şampiyon olmalarını istiyorum. leicester bana sanayi devrimini hatırlatıyor neden diye sorarsanız o dönem ile bu aralar fazla haşır neşirim. insanların şapkalarını ve paltolarını giyip maç izlemeye gittiği o günler bana bu takımı anımsatıyor.
  5. az parayla çok ve mühim işler başarmış futbol klübüdür.
    rvp
  6. sabahtan akşama kadar cm oynayabilecek kadar geniş zamanlarım varken muzzy izzet le tanıdığım takım. umarım bu sezon ipi göğüsleyerek, önümüzdeki sezon da kadrosunu koruyarak, premier lig de ezber bozacak ekip.
  7. şampiyon olursa leicester kentinde "ranieri'nin" peygamberligini ilan etmesi olasıdır.
  8. şampiyon olsa da olmasa da sezon sonu teknik direktörü ve ele gelir bir kaç oyuncusu yağmalanacak, yağmalanan bu adamlar bir kaç ay sonra büyük ihtimalle fiyasko transfer haberlerine konu olacak ve unutulup gidecekler.
  9. endüstriyel futbolun karşısında filan değillerdir. bu sene başında transfere 50 milyon euro'dan fazla harcadılar. yeni yayın anlaşması ve gelir dağılımı ile birlikte pl kulüplerinin tümünün sahip olmaya başladığı ekonomik gücü göstermesi anlamında önemli bir çıkış yaptılar. west ham'da benzer bir durumda. bilic, daha sezon başında takımlar arasındaki farkın bu seneden kapanmaya başlayacağını söylemişti, örneklerini görüyoruz.

    leicester ilgi çekici ama sürdürülebilir bir futbol tarzı geliştirmiş değil. bu sene şampiyon olabilirler, yine de bu onlara en iyi 4-5 kulüp arasında sürekli bir yer sağlamayacaktır. önümüzdeki sene çok oyuncu kaybetmezlerse bile ligde 11. olabilirler örneğin.
    worns
  10. southampton karşısında wes morgan'ın golüyle 1-0 öne geçmiş şanlı takım (dk. 38).

    edit: maç 1-0 tamamlandı. leicester böylece en yakın rakibiyle puan farkını 7'ye çıkarmış oldu.