• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.76)
lucy - luc besson
luc besson'un yönettiği 2014 yapımı fransız bilim kurgu filmidir. film, standart bir insanın beyninin yüzde 10’unu kullanabildiği sözde-teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor.


  1. filmin başına oturduğumda daha önceden en az 6 kere izlediğim limitless'dan daha iyi olacağını düşünüyordum ancak tam bir hayal kırıklığı.scarlett bile kurtaramamış.hele ki filmin sonu tam bir muamma.limitless'ın sonunu izleyince anca böyle bitebilirdi demiştim hiç değilse.
  2. kurgu güzel yiğide hakkını verelim. ama uzatılabilecek bölümler uzatılmamış, kısa kesilmesi gereken yerlerin üzerinde uzun uzun durulmuş. onun haricinde araya da bi aşk serpiştiriverelim demişler ama olmamış o can. vallahi olmamış.
  3. güzel başlayan ancak devamını getiremeyen film. mantık hatalarının yanında, ilk 10 dakikadaki belgeselvari anlatım yerini klasik aksiyona çevirmiş. ama filmin iki konuda hakkını vermek gerekiyor:

    -uyarıcı madde yoluyla beyni hack'lemek ve insan limitlerinin beyin tarafından kısıtlanmasının önüne geçerek bir tür üst insan kavramına erişmek. bu konuda (bkz: limitless) ile ortak noktada olduğu söylenebilir.
    -insan varoluşunun maymundan tanrısallığa ^:en el hak^ kadar giden bir çizgide yer alması, buna da sadece beyinsel/algısal bir eşiği geçerek ulaşabilecek olmamız. kısacası dünyevi dertlerin bizi bir yere götürmeyecek oluşu.
  4. çok güzel malzeme çıkarılabilecek bir konunun en kötü şekilde nasıl işlenebileceğini çok başarılı bir şekilde gösteren filmdir. scarlett johansson'ın güzelliği ve morgan freeman hatrına ortalama bir film sayılabilirdi lakin son sahnesi yüzünden gözümde ortalamalığını da yitirdi.
  5. konusu iyi senaryosu kotu film hele o son neydi oyle hic inandirici degil bilim kurgu fantastik fimlerde bile inandiricilik lazim
  6. filmin sonunda insan evrimi sonucu tanrı olup sonrada onu da aşarak flash bellek olmasını anlatıyor.bu arada beynimizin tamamını kullanıyoruz ve en ufak bir hasar bile bir takım olumsuzluklara sebep veriyor.sonuna kadar izlediysem scarlett için izledim
  7. insanlar arasında beynimizin küçük bir kısmını kullanıyoruz yanılgısı üzerine kurulmuş, insanların bilgisizliğini gidermek yerine, bundan fayda elde etmeyi seçmiş insanların icra ettiği film müsveddesi.
  8. beynin tümünü kullanınca, hayatın geri kalan kısmını flash bellek olarak geçirme tehlikesine dikkat çeken film.
  9. scarlett'in güzelliği bile filmi kurtarmaya yetmiyor.
  10. bilmem size nasıl geliyor. fakat biz beynimizin sadece %3'ünü kullanıyoruz çok saçma bir söz. sanki bizi sınırlandırmak istiyorlarmış gibi geliyor. biz sadece beynimizin istediğimiz kadarını kullanabileceğimiz kadarını kullanıyoruz.

    '' iyi bir kafaya sahip olmak yetmez, onu iyi kullanmayı da öğrenmeli insan. descartes ''