1. her insan birileri tarafından takdir edilmek , beğenilmek ister. yazıyoruz çünkü yazdıklarımızla beğenilmek istiyoruz. güzel bir şeyler yaptığımızı , bir şeyler başarabildiğimizi kendimize göstermek istiyoruz.
  2. belki anlatacak bir kimsen yoktur, belki anlatacak kimsen vardır ama güvenemiyorsundur. bu yüzden en güvenilir yere başvurursun. yazarsın. sadece yazarsın. içini dökersin. kendini anlatırsın, başkalarını anlatırsın. yine yazarsın. yazmak bir nevi iç dökmektir.
  3. "neden yazılır? dünya acılı olduğu için yazılır. duygular taştığı için yazılır. insanın kendi zavallılığından sıyrılması çok güç bir işlemdir. ama insan bu, bir kez bu zavallılıktan sıyrılmaya görsün, o zaman yaşamı kendi egemenliği altında alabilir. işte böylesi bir egemenliği bir iki kişiye daha anlatmak için yazılır ya da kendi kendine kanıtlamak için. çünkü insanın kişisel özgürlüğü, kendi dünyasına egemen olmasıyla başlar. dünyasına egemen olan insan, acıları coşkuya, bunalımı yaratmaya, sevgisizliği sürekli aşka dönüştürebilir. ben dünyama egemen olabilmeyi edebiyatla öğrendim."

    tezer özlü
  4. ortalık yere kusmayacak kadar elit olduğumuz için.
  5. konuşmak gibidir yazmak. karşıdaki kişi hiç cevap vermez. sadece dinler. sen anlatırsın, o dinler.
  6. daha iyi olmak için yazarız. ama öyle nobel almak için falan değil. kendimizi daha iy ifade etmeyi öğrenmek, kelimeleri doğru sıra ile güzel bir bütün oluşturmak için. yemek yapmak gibidir, deneme ve yanılma olmadan daha iyi yazılara ulaşamayız. daha güzel ifadeler bulmak için de daha çok yazarız. her yemek yapan şef değildir her yazan da yazar değildir. önemli olan iki yumurtadan omlet yapan insanın mutluluğunu ve doygunluğunu yazarken yaşamaktır.
  7. bazen düşünceleri toparlamak içindir yazmak.

    bazen de beğenilme isteğini karşılamak için.
    she
  8. bir konu hakkında farklı yorumları ve bakış açılarını yakalayabilmek için. okursun, işte tam olarak benim düşüncem bu dersin. bazen ufak tefek şakalar yaparsın. bazen de bazı düşünceler seni çığrından çıkartır o zaman da kendi düşüncelerini yazarsın. herkes farklığı zamanla daha iyi kavrar. büyürsün, büyütürsün ve gerçekten değişirsin.
    ozumm
  9. konuşarak anlaşamadığım için bu yolu tercih edenlerdenim..

    bunun dışında bilgi paylaşmakta bir diğer etken