• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
never rarely sometimes always- eliza hittman
autumn ve skylar, pennsylvania'nın kırsal kesiminde yaşayan iki genç kızdır. autumn'ın hayatı, hamile olduğunu öğrenmesi ile altüst olur. genç kız, istenmeyen hamileliği karşısında ne yapacağını bilemez. bu süreçte en büyük desteği kuzeni skylar'dan görür. autumn ve kuzeni skylar, bu sorunu çözebilmek için new york'a gitmeye karar verir. yola koyulan iki genç kız, arkadaşlık, cesaret ve sevgiyi keşfettikleri bir maceraya atılır.


  1. sürekli bir durum aktarımı filmi, eliza hittman'dan. konusu itibariyle ister istemez 4 months 3 weeks 2 days filmiyle karşılaştırsam da bunun bir amerikan gözüyle anlatılan versiyonu olduğunu kendime hatırlatarak sakinleşiyorum..

    başrole neredeyse tüm film boyunca tek mimikle oyunculuk sergilediği için, inceden kıl olacaktım fakat kürtajdan sonra eklenen birkaç mimikle bu durumun kasten yapılabilirliğini kabullendim. yan rol çok çok daha iyiydi.

    yine de bir kadın anlatımı, kadın hikayesi olduğundan filmi sevdim. 3-5 erkek dahil oluyor ki onlar da genellikle cinsellikle bağdaştırılan kötü karakterler. özellikle beğendiğim çengelli iğne sahnesi ve başrolün karnını yumrukladığı sahne var ki, içim resmen öldü. bir de filme adını veren anket kısmı var..

    anlamadığım tek şey; niye kocaman bir valizle dolaşıyorlar? neden, neden? üç gün boyunca aynı kıyafetler, yeni gördüğümüz tek şey bir diş fırçası. ama bir gün süreceği düşünülen bir seyahate koca bir valizle çıkılıyor. valizin bir metafor olduğunu varsayarsak, bize ne anlatıyor? bilemedim altan..

    izlenilebilir bir film. durağan, diyalogsuz, gerçekçi olduğunu unutmadan..