1. zamanında yolda görse "kodumun bakiri, taş üstüne çıktın mı, sırba götüriyim mi lan seni" diye ensesine şaplak atacak çalıştığı konularla alakasız adamlar şimdi arkasından methiyeler düzüyor.

    popüler kültür sen nelere kadirsin.
  2. hakkında oldukça bilgilendirici bir belgesel mevcuttur. history channel yapımı. bulması da oldukça kolay. merak edenlere tavsiye ederim 40 dakikada tesla hakkında bilmeniz gereken herşeyi öğrenebilirsiniz.
  3. 7 ocak 1943 yılında kendisine ait patent aldığı 700 buluşla en çok patent sahibi kişi olarak dünya tarihine geçmiştir. ancak hiçbir zaman ticari kaygısı olmadığı için şirketler, kişiler, hükümet ve ordu arasında kalmış ve harcanmıştır.
  4. radyonun gerçek mucididir. guglielmo marconi kendisinden çalmış ve piyasaya sürmüştür.
  5. "...hayatı boyunca asıl amacı enerjinin kablosuz transferi olan bu dahinin, bir keresinde 20 ampulü kablosuz yakabildiği kayıtlara geçmiştir." ilgili entry

    önemli uyarı: ampulü kablosuz yakmayı başarmış adamı beğenmeyen insanların bulunduğu bir sözlükte yazdığınızın bilincinde olarak entry girin lütfen.
  6. ismine bakınca insanda elektrik akımına kapılma hissi oluşturuyor.
  7. amerikalı mucit. bütün dökümanlarına yazdıklarına çizdiklerine abd hükümeti tarafından el konmuştur ölümünden sonra. şuan kullandığımız sayısız teknolojinin temelini atmış olan kişidir.
  8. ekşi sözlükte turing kod adlı yazar epey laf giydirirdi tesla'ya. kendisi bir abd üniversitesinde matematik doktorası yapıyor olduğu için bu konularda hem daha donanımlıydı hem de daha ilgiliydi. hangisi olduğunu şimdi hatırlamıyorum, tesla'nın ya kuantum teorisine ya da görelilik kuramına inanmadığını belirten bir röportajını ya da yazısını paylaşmıştı. bu ve bunun gibi sebeplerden ötürü tesla'ya yarı-bilim adamı derdi. ekşi sözlüğü birlikte kapattığımız için kendisine ulaşıp kaynak belirtme imkanım kalmadı ancak tesla severler tesla hakkında biraz daha derinlemesine araştırma yapıp bu bilgileri bulabilirler sanırım.
  9. şuan mümkün olmayan, yada olmasına izin verilmeyen kablosuz elektrik aktarımını başarmış fizikçi.
  10. güvercinle evlenmeye çalışmıştır.bildiğiniz güvercin.lakin bü
    cakal