1. istanbul tabip odası genel sekreteri samet mengüç:

    “sinir sistemlerinde ciddi yıkımların oluştuğu bir dönemdeyiz. karaciğer, böbrek fonksiyonları, santral sinir sisteminin ana yapısını oluşturan temel protein yıkımlarına bağlı olarak var olan yıkımlar mevcut, geri dönüşü mümkün olmayan bir süreçteyiz. " demiş.

    aralarında siyasal parti, demokratik kitle örgütleri, sağlık örgütleri ve hukuk örgütlerinin de bulunduğu 43 kurumun oluşturduğu nuriye ve semih için dayanışma platformu'nun insan hakları derneği istanbul şubesinde düzenlediği basın toplantısından sonra platform bileşenleri; bugün açlık grevinin 136. gününde olan ve tutuklu yargılanan akademisyen nuriye gülmen ve öğretmen semih özakça’yla dayanışmak amacıyla 23 temmuz pazar günü 12.30'da ankara güvenpark'ta olacaklarını duyurdu.

    açıklamanın ardından gitmek için yola çıkanlar bugün darp edilerek gözaltına alındı. fakat bu dayanışmayı ayakta tutan gücün ankara'ya ulaşmasına engel olamayacaklar.

    gören duyan bilen ve sessiz kalan herkes yaşanan tüm bu hukuksuzluğun sorumlusudur. seslerine ses olalım. nuriye ve semih yaşasın.

    kemiklerinin bedenlerine batmasının yarattığı ağrıdan uyuyamıyorlar artık.

    "eti geçti
    duydun mu
    bıçak kemikte
    duymadınsa duy artık
    bıçak kemikte
    duy da silkin n'olursun
    bu ne biçim uyku bu
    bıçak kemikte

    üretensin yaratansın yürütensin dağları
    bakma öyle kilit kilit duvar duvar
    yetsin artık bu susku
    bıçak kemikte
    anasın boynun bükük babasın kolun kırık
    oğullar kan içinde
    kaldır artık başını
    «kalsın benim dâvam dîvana kalsın» demiş ozan
    o dîvan sensin artık
    bıçak kemikte"
  2. 167
  3. açlık grevine girip toplum düzenini bozmak yüzünden hapiste olan, işini isteyen iki kişi. bu günler kara bir leke olarak tarihe yazılacak. akıl almıyor, sözcükler yetmiyor sözlük. kabile devletine ne ara geldik biz? ne ara bu hallere düştük?
  4. biz artık bu iktidarin sopası mahkemelerden hiçbişe beklemiyoruz da , bu kadar da onursuzlaşamaz insan, bu kararların altına imza atanlar gelecekte cocuklarının yüzune nasıl bakacaklar onu düşünüyorum. bu ihraç listelerini yapanlar, bu emniyeti, savcısı, hakimi nasıl savunacak kendini. anaları tekmeleyenler utanmayacaklar mı?

    utanmadılar, yıllarca olmadık işkenceler yapıldı bu ülkede, utansalardı tekrarlamazdı. asıl sorunumuz bu; utanmak için gereken vicdan yok. dilinden düşürmedikleri allah'dan da korkmuyorlar. ihsan eliacık'ın dediği gibi "açlık greviyle hak arayanlar ateist de olsa, namazını orucunu hacını eksik etmeyip hak yiyenlerden daha çok allah'ın yanındadır".
  5. nuriye ve semih. tc nin gorebilecegi en onurlu insanlar olabilir. en onurlu siniftandinlar zaten.

    sagda solda in saniyenizi ayirarak bulabileceginiz yazilardan da anlayabileceginiz gibi aclik grevi; onursuz dusurme cabasidir. bu arkadaslar bunu cok iyi yapiyorlar.
  6. 130.
    bakin 130;
    gebelik, ozgur irade ile en gec 10. haftada sonlandirilabiliyor.

    130 gundur direniyorlar.
  7. 132.

    dunyanin adil bi yer olmamasina tepkileri, aclik grevi yontemiyle direnerek yasamlarini surdurmeleri de olabilir sayin elestiriciler. herkes sizinle ayni mantiksal sisteme sahip olmak zorunda degil. ortak kaygilariniz olan insanlari, ortak kaygi sebebinize kendi usullerince tepki koyuyor olmalari onlara akil verceginiz anlamina da gelmiyor.

    bu eylem kendi tercihleridir. dunya gulluk gulistanlik degil. nuriye ve semih cok iyi savasiyor.
  8. 137.gün.

    üzülmekten başka birşey gelmiyor elden.
  9. 162
  10. aç kalarak adaletin işleyişine zarar verenlerin tutuklanıp, aç kalmalarına yataklık eden anıtın gözaltına alınmasına, bla bla bla...