1. buzluğa biri sıcak biri soğuk iki kap su bırakırsak sıcak olan daha erken buz tutar. belki sanayide falan işe yarayabilir ama günlük hayatta bir işe yaramaz.
    jir
  2. güçlü olmadığınızda haklı olmanızı sağlayan bilgidir.
  3. işe yaramayan şeye bilgi denilmez, eğer öğrenilen şey işe yaramıyorsa bilgi değildir. bilgi bir türlü, bir zaman, herhangi bir yerde işimize yarayabilir. işimize yarayan şeylere bilgi adını veririz.
  4. kirmizi şarap lekesini beyaz şarapla cikarabiliyor olmak.
    neden bu bilgi isime yaramiyor?
    birincisi hic ziyan etmem, ikincisi o da yok öbürü de
  5. hiçbir işe yaramadığı için unuttuğum bilgiler
  6. sümsük kuşları.

    eved, bu ilginç isimli kuş türü suyun 22 metre altına kadar dalarak, avını yakalayabilen bir kuş türüdür efenim.
    yukarıdan sinsice izler suyun altını. sonra hebele hübele uçmaya başlar. bir anda dalışa geçip gagasıyla suyu delerek iner suyun altına. avını kaptığı gibi su üzerine çıkarak uçuşa geçer.

    yaptığı bu dalışın özel adı ise sümsük kuşu saldırısıdır.
  7. north face markasının sahibinin donarak ölmesi.
    (bkz: ironik)
  8. telgraf deyip geçmemek lazım.. şimdilerde görüntülü konuşma bizim için çok olağanken, telgrafın hayata geçiş evresi pek sancılı bir sürece tekabül etmiş. defalarca süren çabalar, başarısızlık, yitip giden para, itibar, inanç... tüm bunlara rağmen günümüz teknolojisinin temellerine taş atmak, sadece bir adamın inancı ve yılmaz sabrı ile olmuş.. yani buldum gitti, yaptım bitti bir çaba söz konusu değil asla..
  9. bazı kelimelerin kökenlerini bilmek:
    ak, prototürkçe'de iki, iki tane veya birden çok olan şey anlamındadır.bu yüzden ki bacak, ayak, yanak, dudak, kulak ve şakak gibi iki tane olan uzuvlar ak ile bitiyor.

    hasan sabah-> hasan sin -> assassin-> haşhaşi
    latin geçmişli dillerde temmuz july dır çünkü julyus sezar doğum gününü içine alan aya adını vermiştir. kendisinden sonra tahta geçen manevi oğlu augustus de aynı şeyi yapmıştır.
    latincede sit ölüm demek, bu yüzden birşeyi öldüren anlamı verir. mesela pestisit, herbisit, insektisit, suicide, genocide.
    estoncada mulk tam olarak mülk anlamına, unustama ise unutmak anlamına geliyor. inanmayan baksın. uralic altaic midir nedeni bilmem. ama ural altay diye bir dil grubunu biz türkler bir arada düşünüyoruz. batılılar ural ve altay'ı farklı iki dil ailesi olarak düşünürler bizi çok sallamazlar yani.