1. bikini, pasifik'te bi adanın ismiymiş. abd zamanında adadaki yerlileri sürüp orada bi bomba testi yapmış. aynı yılın yaz mevsiminde fransız modacı'lar yeni mayo modellerine bikini adını vermişler. patlıyor gibisinden... tuhaf.
  2. ne okudum ben dedirten başlık olacak gibi

    bir tanede ben anlatayım; erkekden kadına dönüşüm sırasında sandığınız gibi erkek penisi komple kesilmiyormuş, ufak çizikler atılıp alttan üstten dikişlerle vajina şekli alacak şekilde dikiliyormuş
  3. okul müfredatının büyük bir kısmını oluşturur.
  4. dünyanın en zengin insanı bill gates'in 75 milyar $ serveti var. bill 60 yaşında.

    zenginin parası züğürdün parmaklarını yordu.
  5. bir dönem israil askerleri kola şişelerini açmak için tüfeklerinin çeşitli bölümlerini açacak olarak kullanıyormuş. böyle olunca da tüfeklerde bir süre sonra onarılamaz hasarlar meydana geliyormuş.

    bu sebeple israil'de askeri amaçlı üretilen tüfeklerde şişe açacağı olarak kullanılan bir çıkıntı mevcuttur.
  6. öğrenildiğinde hiçbir işe yaramayan bilgi aslında en eğlenceli bilgidir. ufku da iki katına çıkarır. ama magazin ile bilginin nerede ayrıldığı konusunda ufak bir problemimiz var. sanat tarihindeki küçük magazinsel detaylarla daha da odaklanırsınız mesela. bertrand russell yararsız bilgi makalesinde çok güzel anlatır bu durumu. aylaklığa övgü kitabında yer alır bu makale. bence okuyun, okutun.
    sezgi
  7. açık bir gecede, çıplak gözle iki bin ayrı yıldızı görmek mümkündür. inanmayan sayabilir.
  8. niye öyle diyosunuz ya. kim milyoner olmak ister gibi yarışma programlarında çıkar bak bunlar. sahi beni de hala çağırmadılar.
  9. farelerin kusamaması..
  10. biraz farklı bir entry olacak belki ama öğrendiğimde çok şaşırmıştım ve elime de hiç bir şey geçmemişti.

    konu taharet ya da kıç yıkama olayı.

    normal şartlarda benim bildiğim şey; vücuttan o pislik çıkarıldıktan sonra tuvalet kağıdı kullanılır sonrasında bolca suyla ve el yardımı ile (bu el yardımı mühim) temizlenir ve sonrasında lavaboda sabun ve su yardımı ile bu ızdıraptan kurtulunur.

    yurt dışında gördüğüm ıslak mendille temizlemeye çalışmak ve alafranga tuvaletlerin alt kısmında vücudu su ile temizleyecek yerlerin olmaması. bu olayı kısa sürede atlatmıştım.

    asıl beni en fazla şaşırtan konu şuydu:

    tuvalete giriliyormuş, hacet gideriliyormuş, hacet giderildikten sonra alafranga tuvaletlerin kıç bölmesine yakın yere gelen su ile eli dokundurmadan yıkama durumu. sonra tuvalet kağıdı ile siliniyormuş.

    bu beni şaşırtan olayı bir kaç kişi ile sınırlı düşündüm ilk başta. sonra kendimi azınlıkta hissetmeme sebep oldu. bu şekilde temizlenmeye çalışan kişi sayısı çok fazlaymış. en azından benim tanıdığım.

    siz sosyal hayatta bu tarz muhabbetler mi yapıyorsunuz? diye sormayın lütfen. hayır.