1. tutandan çok tutmayana dert olan ibadet.

    x yapmak orucu bozar mı? diye soran müslümanla her ramazan yemek resmi paylaşan ateist gerizekalılıkta ölümüne yarışır. hatta anket yapalım bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

    http://www.strawpoll.me/10369798
  2. Çok enteresan yararları da var olmaktadır.

    '' İstanbul’da akşam saatlerinde trafik yoğunluğundaki düşüş dikkat çekti. Trafikdeki yoğunluğu yüzde 9’lara kadar indi. Birçok kere Yüzde 90, yüzde 95 olarak görmeye alıştığımız İstanbul’un trafik yoğunluğu, Ramazan’ın ilk gününde şaşırttı. Akşam saatlerinde köprü ve bağlantı yolları dahil hemen hemen hiçbir noktada trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Yollarda araç yok denilecek kadar azdı.''

    kaynak
    ozumm
  3. herşeyin başı sağlık diyoruz ya islamiyette de bu böyledir eğer insan sağlığını olumsuz etkileyecekse oruç haram dahi olabiliyor...
  4. oruç tutanlardan çok tutmayanların yazdığı başlık. ironiye gel.
  5. paskalyadan kırk gün önce balık hariç hayvansal gıdaların yenmemesidir.
  6. sağlığı olumsuz etkilemediği takdirde yerine getirilmesi gereken islamın temel ibadetlerinde biri.

    sağlık ve konfor kavramlarını karıştırmayalım. mesela oruçlu olmasaydım uyandıktan sonra bu kadar zaman mümkün değil aç kalmazdım. ama şu an sabrediyorum. zaten ibadetin mantığı da budur. mesela her gün 5 defa namaz kılmak da zor gelebilir. sonuçta insanın uykusu olur, acelesi olur, olur da olur. ya da zekat verirken neden kazancımı başkasına vereyim diyenler olabilir. ama dediğim gibi ibadetin mantığı budur. konforunu, keyfini bozacaksın. kim için? allah için. başkası için olunca ona ibadet denmiyor zaten.
  7. oruç tutmanın ruhum üzerinde nefsi kırıcı bi' etkisi olduğunu düşünüp haftada iki-üç kez tutmaya çalışsam da, iyi bir müslümanken bu sayı haftada beş-altı idi, müslümanların oruç tutarken cidden sırnaş bi' ruh haline büründüğünü, hatta bazı bazı insanlıktan çıktığını filan görüyorum. bazıları cidden o kadar sinir bozucu oluyor ki, geçenlerde saat 20:05 civarı bir yerde yemek yerken, arka masalardan filan bir yerden deyyusun biri gelip 'ne yapıyorsun sen burada ya.. ' diyerek gözlerini üzerime üzerime belertti ve resmen üzerime atılmak için imkan kolladı. deyyus, tabii ki eline o alçak fırsatı sunmadım da, ya neyse..

    yakında bazıları sayesinde oruçtan da tiksineceğim de, o olacak. bi' bu kaldı zaten elimde din adına, onu da alacaklar sanırım sayın müslüman hazretleri.
  8. evde öğle yemeği, kahvaltı olmayacağından aç kalmaktansa bir iki sevap bonus kazanırız ümidi ile tutmayı düşünüyorum.
  9. dini açıdan kafamın oldukça karışık olduğu şu günlerde bile gerçekleştirmeyi umduğum; yalnızca müslümanlıkta olmayan ibadet şeklidir.

    manevi boyutu bambaşka bir şeydir. beni 'şimdilik' islamiyete bağlı tutan yegane daldır.