• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
oyunbozan - nesli çölgeçen
metin (okan bayülgen), istanbul'un varoşlarında oturan bir taksicidir. evlilik hazırlıkları yaptığı bir sözlüsü, sürekli kavga eden annesiyle babası ve de her gün evden hastaneye taşıdığı bir abone yolcusu vardır. hapisten kanser hastalığı nedeniyle tahliye edilmiş olan abone yolcu kemal yılmaz'ı (zeki alasya) her hastaneye götürdüğünde aynı trafik polisi (şafak sezer) "bekleme yapma" diye uyarır.

bir sabah metin polise "ayazda beklemekten üşümedin mi, gel bir çayımı iç" diyerek onu arabaya alır. bu sırada önlerinden bir mercedes hızla geçince polis hemen "öndeki arabayı takip et" der. takip ettikleri arabadan inen mafya babası bir infaz yapar, bu arada müdahale eden polisi de öldürür, metin'i alıkoyup taksiyi içindeki polisle beraber yaktırır, kül olmuş cenazeyi metin diye toprağa verirler. metin'e de şantaj yaptıran çete ondan kemal yılmaz'ı öldürmesini ister. ama metin bunu yapmayıp kemal bey'le beraber kaçınca işler karışır.


  1. böylece zeki alasya'yı ilk defa metin akpınar'sız bir filmde görmüştük. ayrıca zeki abinin üstüne yapışacak babacan imajı da burada ortaya çıkmış olsa gerek. ayrıca filmin üç rolünde (mafya babası, babanın yılışık metresi ve kemal bey'in kızı) yunanlı oyuncular var ki, volkan ateş akyılmaz ve şebnem ünaldı sayesinde yunanlı oldukları pek anlaşılmamış (anca jenerikte görülür).

    son olarak müzikleri, ezginin günlüğü'nün kurucusu nadir göktürk yaptığı için, müzikler (özellikle de final şarkısı) bayağı ezginkn günlüğü kokuyor.