1. cs50'de de gösterilmeye başlanan güzel dil.
  2. bugune kadar kullandigin en sade bir o kadar da islevsel olan programlama dili. gerek syntax'i gerekse kolay ogrenilebilirligiyle programlamaya yeni baslayacak kisilere tavsiye edebilecegim bir dil.
  3. hizlica bir uygulama gelisitirilmek isteniyorsa cok mantikli bir secimdir bu programlama dili.

    programlama ögrenmeye ilk bu dilden baslama fikri ise pek mantikli degil bence zira bundan sonra gidip mesela c++ ögrenmek iskence gibi gelebilir. tabi bu hobi amacli olarak programalama ögrenen insanlar icin gecerli degil. 11 yasindaki kiz kardesim scratch konusunda kendini baya ilerletti, yazin bir adet raspberry pi tabanli bir mobil robot satin alip python ile uygulamali olarak programlama ögretmeyi planliyorum kendisine.

    bilim dünyasinda oldukca kabul görmekte. machine learning ile alakali olsun, görüntü isleme ile alakali olsun, bir sürü fizik kütüphanesi, biyoloji kütüphanesi python destegi ile cikmaktadir.

    cok sevdigimiz, saydigimiz ros'un bile python wrapper'lari vardir.

    isin web development tarafinda da oldukca kullanisli oldugunu duyuyorum. henüz denemedim.

    bazen c++'dan sikildikca kendisine gecip kafa dagitiyorum hem de beyin cimnastigi oluyor. tavsiye olunur.

    ekleme: son olarak da hangi seviyeden olursa olsun ögrenmek isteyenlere tavsiyem, öncelikle oop yani nesneye yönelik programala prensipleri konusunda temel bilgileri edinmeleridir. zira dilin sytnax'ini yani grammar'ini ögrenmek sizi cok da uzaklara götüremez programlama denizinde.
  4. yaninda regular expressions da ogrenilirse voltran olusturulabilir. ondan sonra ver elini metin isleme.
  5. öğrenmeye çalıştığım programlama dili. benim gibi yeni başlayanlar için en uygun dilerden biri.
    github'tan basitten zora istenildiği kadar örnek bulunmakta. bu arada öğrenmek için en iyi türkçe kaynak : istihza.com
  6. öğrenmek isteyenler ve biraz ingilizcesi olanlar için şu kaynağı şiddetle tavsiye ediyorum. yeni şeyler yapmak için çokça fikir veriyor, ayrıca kaynakları da okumaya değer.

    bunun haricinde adeta kurtarıcı bir programlama dilidir. yazması kolay, ne curly brace ne de semi-colon'lar ile neredeyse hiç uğraşmadığınız, c'ye mahkumiyeti sorgulatan bir dildir.
  7. henüz sadece yorumlarını okumakta olduğum dil.herhangi bir kursa gitmeden internet ve kitaplarla ne kadar öğrenilir merak ediyorum.en azından mantığını öğrenmek istiyorum hobi olarak.
  8. import un
    import şeker

    deyince "neden helva yapmıyoruz adminim?" diye soracak diye korkuyorum yakında. bir şey kodlayayım diyorsun "ohoo onun hazırı var al bak" diyor. kütüphaneler o kadar geniş ki artık lego parçalarını birleştirmek gibi bir şey haline getiriyor kod yazma alışkanlığını.