• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
rahan - roger lecureux
rahan aslında fransız çizgi romancı roger lecureux tarafından yazılan, sarışın bir cro-magnon insanının yaşadığı maceraların anlatıldığı çizgi roman serisidir. 1986 yılında çizgi dizi olarak uyarlanıp, ülkemizde de sanırım 93-94 yıllarında trt'de yayınlanmıştır. tarih konusunda emin değilim.

henüz bir bebekken ailesi kılıç dişli kaplanlar tarafından katledilen rahan, crao isimli bir kabile reisi tarafından kurtarılmış, evlat edinilmiş ve yetiştirilmiştir. daha sonra genç rahan bu sefer yanardağ patlaması sonucu tüm kabilesini kaybetmiştir. üvey babası crao'nun ölüm anında ona hediye ettiği gerdanlığı hiç çıkartmayacak, güneşin doğduğu yere ulaşma arzusu ile bıçağını çevirerek ucunun gösterdiği yöne doğru maceradan maceraya koşacaktır.


  1. https://www.youtube.com/watch?v=2oyEDO1UG0Y

    ayı pençesinden yapılma gerdanlığın her bir tırnağı farklı unsurları simgelemektedir. cesaret, cömertlik, bilgelik, sadakat ve kararlılık. rahan hayat felsefesini bu unsurlar üzerine kurmuştur. kadınlardan hoşlanır ama aşık olmaz. böyle de yalnız bir insandır.