• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.31)
requiem for a dream - darren aronofsky
sara goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. oğlu harry ise kız arkadaşı marion ve uyuşturucu dağıtıcısı tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. diğer yandan harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.


  1. soundtracki futbol, siyaset gibi programlarda piç edilmiştir.
  2. sinemayla haşır neşir olmadığım karanlık çağımda dublajlı izleyerek murdar ettiğim aronofsky filmi.
  3. bu kadar beğenilmesine anlam veremiyorum çekim tekniği olarak başarılı bütünsel olarak iğrenç olan film
  4. çok büyük beklentilerle izlenmemesi gereken , senaryosu sönük film
  5. 70lerde doğmuş cüneyt arkın, ahu tuğba ve hüseyin peyda'lı uyuşturucuyla savaş filmlerine aşina nesil için belki çok etkileyici olmayan düz bir film diyebiliriz. tabi ki film tekniği, kurgu vs kıyas kabul götürmez.
  6. bağımlılığı çok güzel anlatan ve sonuçlarının nereye kadar varabildigini gösteren film. filmdeki müzikler ise gerçekten güzel. hele o gerilim müziği yok mu...
  7. mükemmel bir trajedi filmi. "bir insan hayatı ne kadar mahvolabilir?" sorusunun her açıdan cevabıdır bu film. her şeyi iki ve ikiden çok kez düşünmek için, bu filmi bir kez izleyin.
  8. insanın kafasını allak bullak eden, diğer tabirle tecavüz edip paçavra gibi kenara bırakan bir film. bittiğinde, garip ama gerçek, biraz mutluydum. bunu yaşayan dünyada milyonlarca insan vardır. ama ben onlardan biri değilim. "belki de halime şükür"cülüktü hissettiklerim.
    dibi gördüğümü hissettiğim anlarda bir daha izleyeceğim bunu.
  9. tam bir drama filmidir.uyuşturucu bağımlılarının zirveden dipe gidişini anlatan bir hikayesi var.tabi goldfarb teyzeyi de unutmamak lazım i am gonna be on television diye diye hayatının içine etti ya.çok üzüldüm çok.

    “you are beautiful. you’re the most beautiful girl in the world. you are my dream.”
  10. birilerinin ikinci izlemeye yüreğin dayanmayacağını söyledikleri, ancak benim henüz ikinci kez izlemeye fırsat kalmadan sonlara doğru hışımla kapattığım film.

    uzun zamandır izlemek konusunda korktum. zaten yerinde olmayan psikolojim ve hislerim buna dayanmaz diye düşünüyordum ki geçen gün gece yarısı dayanamayıp açtım. daha önce hiçbir filmin bu denli üzerimde etki bıraktığını görmemiştim. tavsiyem, izleyeceğiniz zamanı özellikle ruh halinizin sağlam ve güneşli olduğu bir zamanı tercih edin. öbür türlü dibin daha dibine batma şansınız yok. filmdeki enstantanelerde mi kendimi gördüm yoksa alışkanlık ve bağımlılık konusundaki tedirginliklerim mi gün yüzüne çıktı bilmiyorum ama tabiri yerindeyse insanı bombok edecek türden. senaristi ve yönetmeni alkışlıyorum.

    gece boyu kafamda filmdeki yarışmanın içinde geçen sözler yankılandı. varın siz düşünün. kalan 25 dakikamı ruh halimi toparlayıp izleyeceğim.