1. Hiç alkol kullanmayan ben eğer bulabilirsem mavi şaraptan bir tadacağım

    mavi şarabı merak edenler için Mavi şarap
  2. biraz buruk biraz tatlı, ama rakının yanında lafını bile edemeyeceğim alkollü içecek.
    gavurlar makarnayla birlikte kullanıyor. hiç denemedim.
    yanında peynir yiyeni var.

    oysa, şöyle çoban salatası, içinde rokası, kavunu, zeytini, peyniri koysan... yanı başında bir kova buz, bir küçük, sevdicek ve kankalarınla güzel bir yaz akşamında evinin balkonunda ya da yazlığınızın bahçesinde otursanız... dışarıda çocukların, kuşların cıvıltısı. içeriden gelen hafif bir türk sanat musikisi...
    birkaç sene önce başınıza gelen komik anlardan girseniz, kalbinizi kırmış olan dostlara selam etseniz, müziğe biraz eşlik etseniz. sarılsanız sevdiğinize, arkadaşlarınızla şakalaşsanız. güneş batsa o sırada. iki üç lokma da yemek yeseniz. kafanızda hafif bir buğu, güzelce yatsanız yatağınıza. uzun zamandır çekmediğiniz kadar güzel bir uyku çekseniz.
    yarın da cumartesi olsa mesela.
    işe gitmeseniz.

    hayallerimde ne güzel bir dünya var.
  3. şarap içenlerde aterosklerotik hastalık daha az görülüyor, ortamlarda şarap övücülüğü yaparken işinize yarayabilir.
  4. çok geç tanıştığım bir güzellik. eskiden sevmezdim, şimdi şişelerce içebilirim.
  5. "içsem öldürürler, içmesem öldüm."

    demiş karacaoğlan. en azından iki tas yetiştireydim kendisine, maksat leblebisi kuru gitmesin. gelenlerin de ağzına ağzına vururduk testiyi. yetiş ya dionysos, yetiş ya hayyam.
  6. tanrısı olan içkidir.(bkz: dionysos)
  7. zenginlerin içkisidir. insanlar bira ve şarap yapmayı yaklaşık aynı dönemde icat ettiler. tarihte bilinen en eski içkiler bu ikisidir.
    bira imalatında kullanılan tahıl daha kolay erişilebilir, ürün fazlası verir. bu nedenle büyük kalabalıkların erişebileceği bir şeydir. üzüm ise daha zor yetişir ve tahıl gibi yüksek miktarlarda üretilebilen, depolanabilen bir şey değildir. mevsimliktir ve çabuk bozulur. bu nedenle tarihte bira işçi sınıfı tarafından tüketilen bir içecek olmuştur. şarap ise kralların ve soyluların sofralarını süslemiştir.
  8. italya'da üretilen köpüklü olanının tadını merak ettiğim, fermante edilme aşamasında içine hayvan kemiği konulmayanını bulabilir miyim bilmediğim içki.
    çok kötü kokuyo yalnız be.
  9. şarap yavaş yavaş içilen keyif alkolüdür. slow bir müzik eşliğinde hoş sohbet bir ortama yakışır. sizi çarpmaz ama çok güzel bir nahoşluk verir anlamazsınız sarhoş olduğunuzu.
    genelde et yiyorsanız kırmızı şarap, tavuk türevleri yiyorsanız beyaz şarap, tatlı yiyorsanız blush ya da rose tavsiye edilir.