• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
sevmek zamanı - metin erksan
halil (müşfik kenter), adada ustası mustafa'yla (fadıl garan) birlikte boyacılık yapmaktadır. bir gün boyamaya girdiği boş köşklerden birinin üst katında, duvarda asılı bir kadın resmi görür ve resme aşık olur. bir yıl boyunca her gün köşke girer ve resmi seyreder. ancak, bir gün, köşkün sahibinin kızı olan resimdeki meral (sema özcan), iki arkadaşıyla köşke gelir ve halil'i resmini seyrederken görür.
meral, halil'in kendisine aşık olduğuna inanarak bu aşka karşılık verir. oysa halil, meral'e değil, onun resmine aşıktır.


  1. türk sinemasının en aşmış filmlerinden biri.
  2. müzikli klip hissi veren az diyaloglu siyah beyaz film. bir aşk filmi, nefis fotoğraf kareleri var. uzun süredir izlemeyi erteliyordum. filmden beklentim epey yüksekti, malum izleyip de beğenmedim diyeni bulmak zor.

    filmden çok etkilendiğimi söyleyemem. hikaye ve hikayenin ele alınış şekli dönemin ilerisinde olmasa da dönemin anaakım işlerinden farklı bir tarafı var, evet. bu farklılık bir mükemmellik olarak yorumlanıyor sanırım bazı kişilerce, türk sinemasının en iyi filmi olduğu iddialarını bile gördü bu gözler. sözü edilen kusursuzluğu hiç göremedim açıkçası. aşırı ve tekdüze müzik kullanımı da can sıkıcıydı.
  3. muhteşem manzaraları olan film. istanbul ne güzelmiş o zaman dedirtir. siyaj beyaz olması ayrı bir tat katıyor.