• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.38)
sherlock
bbc one kanalından yeni bir mini seri dizisi: sherlock!geçtiğimiz sene sinemada büyük beğeni bulan sherlock holmes mini dizi olarak bbc one’da yeniden hayat buluyor. sherlock holmes’ü benedict cumberbatch ve sadık yardımcı olan dr. watson’ı ise martin freeman canlandırıcak. kadronun devamında bayan hudson’ı una stubbs, müfettiş lestrade’ı rupert graves ve molly hooper’ı louise brealey rolünde karşımıza çıkacak.


  1. saat 1:00 de tlc'de türkçe alt yazılı olarak yeni sezonu başlayacak olan dizi. ilgililere duyurulur.
  2. bbc one televizyonu, kasım 2015'te yayınlacak "Christmas Special" bölümünden ilk fotoğrafı yayınladı.

    19. yüzyıl Biritanyası'nda geçecek özel Bölüm, ingiliz kibri izin verirse Victoria devri'nin kirli çamaşırlarını ortaya dökecek gibi gözüküyor.

    bir de trailer yayınlanmış.
  3. sene sonunda yayınlanacak özel bölümden ilk fragman yayınlandı:

    The Sherlock Special: New Trailer - youtube

    merak edenler/soranlar için ek: 3 bölümden oluşan ve yine victoria devri ingilteresi'nde geçen 4. sezon 2017'de yayınlanacak.
  4. hazır cevaplarıyla kendine hayran bırakan

    !---- spoiler ----!

    -kendine saygın iq un kadar düşük.(sherlock)

    -karşımda fazla kişinin olmasından hoşlanmam, odadaki aptallık seviyesi artıyor. (sherlock)

    -her zaman aşkın tehlikeli bir dezavantaj olduğunu varsaymışım.(sherlock)

    -seni çok kıskanıyorum, zihnin çok durgun, sıradan. nadiren kullanılıyor. (sherlock)

    -her masalın iyi bir kötü adama ihtiyacı var. (moriarty)

    -dünya kilitli bir oda anahtarı elinde tutan adam kraldır .(moriarty)

    !---- spoiler ----!
  5. bir adet aşırı çekici, dahi ve yüksek işlevli sosyopat dizi karakteri içeren dizi, izlediklerimin en iyisi.
    hala izlemediyseniz başlamak yapacağınız en mantıklı hamle olur fakat uyumadan önce izlemek uykuya dalmayı uzatıyor beyni yoruyor dikkat ediniz.
  6. bu senaryoyu görünce hayran olmamak elde değil.
    4x01'de mary'yi nasıl bulduğunu anlattığı yerde ise yarıldım adeta:)
    ayrıca yeryüzünde sherlock rolünü oynayabilecek başka bir oyuncu var mıdır? sanmıyorum.
  7. son derece şahane bir görselliğe ve oyunculara sahip dizi.

    son sezonun son bölümüne kadar her şey yolundaydı aslında.

    !---- spoiler ----!

    eurous denen kardeş fikri bana pek sıcak gelmedi açıkcası. hadi mycroft bir süredir bir doğu rüzgarından bahsediyor olsun. ama beş yıl önce moriarty gitmiş, kardeşle beş dakika konuşmuş gizli, mycroft buna seyirci kalmış, o beş dakikada bize bir buçuk saat gidecek sahne ayarlamışlar kızkardeşle, moriarty.

    ya john'un hanımına bile üç bölüm ayırdınız amk, bu kadar muhteşem zeka diye anlatılan kadına bir bölüm ayrıldı onda da ben bir zeka parıltısı göremedim. göremediğim gibi sherlock'la mycroft'u da onun seviyesine çekebilmek için aptal rolü verdiler resmen. üç bölüme yayarak geniş geniş anlatsalardı keşke. bir de kızın olayını neden orada kapalı olduğunu, işlediği herhangi bir suçu göremedim sanırsam, çocuklukta birini kuyuya atmak dışında. hani öyle ulusal dengeleri değiştirecek kadar ingiliz hükümetinin gözetiminde olacak bir karakter gelmedi bana.

    !---- spoiler ----!

    umarım devam eder ve günlük sorunları olan, zekice cinayetleri çözen sherlock haline döner.
  8. resmen insana sabretmeyi öğreten dizi.

    hikayenin tüm detayları, efektleri ince ince işlenir, belki de bundandır ki bir bölümü film uzunluğundadır ve her sezona sadece 3 bölüm koyarlar. sezonlar da her yıl geleneksel olarak başlamadığından bekler durursun artık 1,5-2 yıl. ama değer tabi o kadar beklediğine ne ara üç bölümü izledin anlamazsın bile.

    itiraf ediyorum şahsen izlerken ilk önce anlamak için ardından da keyif için izliyorum. takip etmeye çalışırken atladığım çok yer oluyor ne yapayım.

    neyse ki yılbaşına az kaldı. (*:yok öyle bir şey)
  9. direkt favori dizim demek istemiyorum baska dizilere haksizlik olmasin diye ama galiba favori dizim.
    inanilmaz zevk aliyorum izlerken. bir bucuk saat boyunca bir dakika dahi baska sey düsünmeden soluksuz izliyorum.

    sir arthur conan doyle oldukça basarili bir yazar. zeki gizemler, oldukça ilgi çekici karakterler yaratmis biri. yapimcilar çok iyi bir baz alarak ise basliyorlar zaten.
    bunu üstüne harika bir benedict cumberbatch&martin freeman performansi izliyoruz, özene bezene hazirlanan bölümler, ince mizah, detaylar, doyurucu bölümler... iki sezon arasi bu kadar beklememiz de herhalde bu diziye istegi arttiriyor. biktirmiyor, kabak tadi vermiyor, efsane olarak anilmak için herseye sahip. yillar boyu, ince ince islenmis bir iran halisi gibi.

    o kadar çok begeniyorum ki, herkes izlesin, herkes begensin istiyorum. ama bir seyi böyle abarta abarta anlatinca da, insalarda hayal kirikligi yaratmasindan korkuyorum. bu yüzdendir ki, bu diziyi her tavsiye ettigimde kendimi acayip tutup : "fena degil, izle bence..."gibi cümleler kurup kasim kasim kasiliyorum. oysa ki tek istegim insanlarin bir an önce izleyip benimle birlikte "sherlock ne süper dizi demiiiii" demesi^:swh^

    ve tabii ki, gelsin 2016, bitsin bu hasret :(