• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
shingeki no kyojin
shiganshina bölgesinde yaşayan eren yeager ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler (kyojin, titan) nedeniyle insanlar dıştan içe doğru duvar maria, duvar rose ve duvar sina denilen yüksek duvarlar ve bu duvarlar içine kurulan şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik muazzam dev'in (colossus titan) ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. bulunduğu duvara muazzam dev tarafından gedik açılan eren'in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilen ve tahliye olmayı başaran eren en yakın arkadaşı armin arlert ve üvey kız kardeşi mikasa ackerman'ın yanında bütün devleri öldürme yemini eder, üçü beraber bu hedef uğruna askere katılırlar.serideki şehirler almanya'da ki nördlingen şehriyle benzeşmektedir.


  1. açık ara izlediğim en iyi animelerden birisi. fiziksel dünyanın içine yedirilmiş, diğer animelerin aksine fizik kurallarını nadiren aşmasıyla (dövüş sahneleri, çarpışma anları vs.) , çizimleriyle gerçeklik duygusu uyandıran anime.

    !---- spoiler ----!

    2. sezonun başlarında sürekli flashback yapmaları, farklı farklı olayları göstermeleri sıkıcı gelmişti aslında. ama ilerledikçe senaryoyu çok güzel bir şekilde topladılar.

    erwin'in kolu kopunca aha dedim harcadılar kumandanı da ama adam kumandan tabi öyle bir kol kopması ile ölecek değil ya. ayrıca hans'ın kendisini feda ettiği sahne de çok sağlamdı. özellikle böyle vurucu sahneler izleyenleri içine çekiyor.

    mikasa'nın aşkını söylediği sahne ve eren'in geri çekilmesi onun aşkını kabul etmediği, kardeşi gibi gördüğü anlamına geliyor sanırsam. fanlar için animeye romantizm katmayı da ihmal etmiyorlar ha.

    eren'in koordinasyon yeteneği muhteşemdi. riener'in tepkisine bakılırsa buna benzer birkaç tane daha özel yetenek var ve eren'in özel yeteneği bu gibi. daha eğlenceli olacağa benziyor :)

    ayrıca en son sahnede gözüken gözlüklü adam ya da yanındaki devin eren'in babası olduğunu tahmin ediyorum. dark side'a geçmiş baba klişesine çevirmezler umarım.

    sonuç olarak yine zirvede bıraktılar sezonu, umarım güzel günler görürüz :)

    !---- spoiler ----!
  2. son 5-6 senenin en güzel animesi. konu aşırı derin gibi duruyor. ilk sezon beni büyülemişti vakti zamanında. her ne kadar "yeni sezon 2016 ağustosta kardeşlerim!" deseler de aldığım bir duyuma göre anime 2017'ye aktarılmış (çünkü yetiştirilememiş) sanırım. neden yetiştirilemedi derseniz bir görüşüm yok değil. aşırı güzel çizimlere sahip. şu ana kadar gördüğüm en kaliteli çizimlerden biri diyebilirim (ki mangasının çizimleri de rezalet) o yüzden yapması da uzun sürüyor. yetiştiremediler sanırım. bazen düşünüyorum, one piece'i bu şirket satın alsa ne olurdu diye. tavan yapardı sanırım anime.

    anladığım kadarıyla gerekli şeyler'in çevirisi animeyi geçmiş ama ben o adamların yaptığı çevirileri de okumak istemiyorum. elimde sadece one piece koleksiyonu var, o da one piece'in hatrına yani.

    ha bir live action film yaptılar bu animeye, izlerken saçma sapan hatalar gördüm. iğrenç efektler, tanklar, arabalar, (hatta surda bir iki tane harabe helikopterler falan vardı) dedim başka bir hava eklemek istemişler herhalde izleyeyim bir şey olmaz. ulan izliyorum izliyorum levi yok erwin yok. dedim gelirler herhalde... en son eren bir tünel ya da kanalvari bir yere girdi. bir süre ilerledikten sonra bebek sesleri duymaya başladı. biraz ilerledikten sonra ne görsün. bebek bir dev (!) ulan allahınızı severseniz animeye mangaya hiç mi bakmadınız bebek dev nedir. insan azıcık senaryoya bağlı kalır. japonlar bu konuda rezalet. ulan death note'un dizisini çektiniz, light amane misa'ya aşıktı. böyle konserine gidip onu hayran hayran falan izliyordu. pes.

    10 numara animedir, ikinci sezonu yediğim minicik bir spoilera sahip olsam da heyecan ile bekliyorum.
  3. ova'ları çileden çıkaran 25 bölümlük ilk sezonu çok iyi olan anime. ova'larından birkaçı da iyi gerçekten. ama şu patates yemeği yarışması ile ilgili olan ova'da salak yerine konduğumu hissettim açıkçası.
  4. başlığı görünce heyecanlandım ikinci sezon başladı diye. bu animenin sinema filmini de yaptılar keşke yapmasalardı dedirten rezalet bir film olmuş.

    edit: imla
  5. 2. sezonunun yakında çıkacağı anime.
    daha fazlası için tık
  6. 2. sezonun en iyi, belki de ilk sezondaki tüm bölümlerden daha iyi olan 7. bölümünü bu sabah izlediğim anime.

    hayır tamam çok güzel senaryo vesaire de o çizimler nasıl bir seviyededir çok iyi be abicim.
    !---- spoiler ----!

    reiner'ın son saniye taktiğiyle her şey farklı bir boyuta taşındı, valla eren için acıyorum. teaser'dan gördüğüm kadarıyla eren kayıplara karışıyor. hayırlısı olsun...

    !---- spoiler ----!
  7. artık bu başlığa yazmaktan gına geldi ama demeden edemeyeceğim sevgili youserlar.
    !---- spoiler ----!

    birinci sezonu sevdiğim abiler ve ablalarımla yeniden izliyorum da, dikkat ettiğim çok güzel şeyler var. adam daha birinci sezondan (ki yanılmıyorsam o zaman daha mangada reiner ve bertholdun dev olduğu açığa çıkmamıştı) zırhlı devden bahsederken ara sahneye reiner'ı koymuş, seyirciye çoktan ipuçları vermeye başlamış. ayrıca eren'in hatırladığı tüm reiner ve berthold'lu anıların hiçbiri animede geçmemiş sahneler değil. çok önemli bilgiler, ipucular içeren 1. sezonu görünce ayıldım. bu yazar gerçekten aşırı güzel düşünmüş seriyi... hayırlısı artık bakalım nasıl gelişecek olaylar.

    !---- spoiler ----!
  8. !---- spoiler 2. sezon 10. ve 11. bolum ----!

    1o. bolum yine bir ara bolum olmustu bizi 11'e hazirlamak icin ve acikcasi ben cok eglendim. erwin bir an oldu sandim ama tek koluyla cok muthis bir giris ile eren'i aldi devlerin elinden. reiner'in dev firlatmalari ve finalde eren'in annesini olduren dev ile karsilasmasi. haftaya cok muthis bir bolum bizi bekliyor ve adi ciglik. artik eren'in cigligi mi? anasinin cigligi mi gorecegiz.

    !---- spoiler 2. sezon 10. ve 11. bolum ----!
  9. sezon finalini yapip 2018 e gun vermis efsane yapim.

    !---- spoiler 2. sezon 12. bolum ----!

    aksiyon kaldigi yerden devam etti. eren'in annesini olduren dev ile karsi karsiya geldigi sahnede iyi bir dovus bekliyordum ama eren dev formuna donusamedi. hans kendini feda edip mikasa ile eren'i kurtardi. farkli olarak eren'in devleri kontrol edebildigini ogrendik. bir lafi ile dagitti ortaligi.

    erwin komutan cok efsane bir karakter son sahnede devlerin insandan geldigini ogrendigindeki siritmasinin altinda umarim cok onemli birsey yoktur. bunca zaamndir insan mi olduruyoruz diyen levi'nin tepkisine karsi ayni tepkiyi vermeyip pis pis siritmasi hayra alamet degil.

    son olarak killi devin tepesinde gozluklu bir abi, henuz erken dedi ama bakalim kim cikacak. 3. sezon baslayana kadar mangalarini elime gecirmem lazim.

    !---- spoiler 2. sezon 12. bolum ----!