1. premium'um olmamasına rağmen telefonuma 700 mb şarkı indirip stoklayan uygulama. madem offline çalamıyorum ben onları, neden oradalar?
  2. en sonunda telefonumu değiştirip hafızası artırılabilir bir model aldım ve 64gb da sd card taktım. nice zamandır mp3 arşivimi spotify'e taşıma işlemini bitirdim sayılır. kutsal black friday münasebetiyle de yıllardır almak istediğim bir kulaklık alınca en üst kalitede şarkıları depoladım da durdum.

    şu arşiv kısmı ülkeden ülkeye değişmese de global arşivlerine ulaşsak güzel olurdu. bazı sanatçılar veya sanatçıların albümleri eksik oluyor. hala biraz mp3 kullanmam icabediyor kimi şarkılar için. özellikle soundtrack'ler. en azından türkiye'de vodafone ile yaptıkları anlaşmadan sonra iyi bir şeylere benzedi ve güzelleşmeye devam ediyor.

    bunun haricinde voice adapt diye bir özelliğini fark ettim bugün. işitme laboratuvarlarındaki gibi size çeşitli sesler dinletiyor ve sizin cevaplarınıza müziklerinizi göre en iyi duyacağınız şekilde dinletiyor size. bir çeşit ekolayzır, frekans ayarlaması sanırım. testin kendisi beni tatmin etti ve ilk aldığım sonuç da epey güzeldi. tabii bunun kulaklığınız ve bulunduğunuz ortamın gürültüsü ile de ilgilisi olacağı için teste biraz göstermek gerekiyor ve devamında aynı kulaklıkları kullanmak gerekiyor kanımca.
  3. bugün benim için nirvanaya ulaşmış uygulamadır. ilk kullandığım günlerden beri ara ara dark angel isimli abd'li thrash metal grubunu aratırım acaba yüklemişlermi diye. bugün benim için o büyük gün. sabah off şimdi pc'yi aç,albümleri bul, telefona at kim uğraşacak derken bir arattım artık spotify'da varlar. sağolsunlar varolsunlar.

    not : aramızda dark angel dinleyip seven arkadaşlarımız varsa benimle iletişime geçmesini çok isterim. leziz thrash sohbetleri yapabiliriz.
  4. hala haberi olmayan varsa dinlediğiniz müziklere göre hangi star wars karakteri olduğunuza dair bir olay geliştirmişler star wars match ve ona uygun listeler var.bendeniz first order stormtrooper çıktım, kablolarımda bir kısa devre bişi var sanırım^:dark side a geçmiş r2d2^
    r2-d2
  5. ve sonunda beatles var !
    telif hakkı olayları sonunda çözülebildiği için beatles artık online müzik dinleme sitelerinden de dinlenebiliyor.

    gün içinde işyerinde bilgisayar başında veya akşam kütüphanede çalışırken, hep olsun kulağımızda... ama inşallah işyerinde olduğu gibi kütüphanede de kendimi kaptırıp obladiiii obladaaa layf gooozon... diye seslenmem:)

    neyse uzatmayacağım; mutluyum ulan!
  6. reklam olayına çok takılmayı "ama reklam var yhaaa" tepkisini anlamıyorum.

    hiçbirimiz radyoda mutlu akü şarkısı dinlememişiz gibi...
  7. haftalık keşif listeleri muazzam. eskiden sevgiliye yapılan mixtape olayının neden bu kadar tuttuğunu şimdi anlıyorum. insan mutlu oluyor, özel falan hissediyor kendini. bak nasıl da tanımış beni canım spotify diye resmen pazartesilerin tek güzel yanı oluyor listelerin yenilenmesi.

    büyük de konuşmayayım ama, beatles'ın da gelmesiyle beraber artık kolay kolay bırakmayacağım bir oluşum oldu benim için.
  8. kaliteli müzik, kaliteli tasarım, kısacası kaliteli program.
  9. 3 ay önce kampanyadan 1 lira ile premium'a geçmiştim. geçen günlerde şarkı dinlerken reklam çaldı ve noluyoruz diye programa girip baktım. üst satıra baktım spotify free yazıyor.

    (bkz: spotify premium süresinin bittiğini reklam dinleyerek öğrenmek)

    şimdi düşünüyorum, aylık 10 tl değecek kadar premium lazım mı bana diye. bu gidişle alacağım gibi çünkü reklamlar deli ediyor insanı.