1. bu tip olayları modernlik olarak gören anlayışda suçladığı görüş ile aynı seviyede gelişmişlik gösterir. romada da bu olay görülür şimdi mö. 1 yy da mı modern olacak. asıl cahillik bu tip anlayıştır.
    bunu yapan insana bişey demem, kanun suç saymıyor ,beni bu ilgileniyor bırde bunu yapana hakaret eden ile karşı çıkanı suçlayanlar. kendi namıma bunu yaptığını bildiğim kişi ile arkadaş olmam olur biter.
    dini açıdan ise onun muhatabı allah.
  2. 1973 yılında fritz peterson ve mike kekich isimli iki eski amerikan profesyonel beyzbol oyuncusu bunu en uca taşımış; eşlerini, çocuklarını ve hatta köpeklerini, yani tüm ailelerini değiş tokuş yapmışlardır.
  3. ben swing olabilirim de eşimi kimseyle paylaşmamm şaka bir yana her türlü fantazi olabilir de bu swinger olayı biraz üzücü, eşim bana swinger yapalım dese kıskanırım beni sevmiyor falan ajsjs ama başka şeyler neden olmasın.
  4. insan bilmediği şeyden korkarmış. sütçü tüpçünün karısına sütçünün karısı dolmuşçuya muhatarın amca oğlu bakkalın oğluyla yatar. bunu herkes bilse de görmezden gelir. cuma namazında selamlaşırlar. swinger yapanlar gavat olur.

    cinselliği fazla önemsemeyen hayatın bir rengi olduğunu kavrayabilen insanların haz aldığı bir olay.

    bir kişiyi sahiplenmek o kişinin hakkını gaspetmektir. ben biriyle birlikteysem tüm hakları bana ait değildir. benim malım değildir. bende kimsenin özgürlüğümü elimden almasına izin vermem.