1. (bkz: tek öğün beslenme)
    tek öğün beslenmeye geçiş yapabilmek için bünyeyi hem psikolojik hem fiziksel hazırlamak gerekiyor. kişi tek öğün beslenmeye karar verdiyse; ilk etapta kahvaltıyı atlaması gerekir. kahvaltı atlanması en kolay öğündür. bu şekilde 3-5 ay belki 1 yıl boyunca iki öğünlü beslendikten sonra öğlen menüsünü atlayarak sadece akşamları beslenerek tek öğünlü sisteme geçiş yapar. tek öğün beslenme için akşam öğünü en kabul gören öğündür. bir çok görüş kahvaltının en önemli öğün olduğuna vurgu yapar herkesin görüşü kendine doğrudur. tek bir doğru olmayabilir ve tartışmaya açık konulardır.

    kadınlar için tek öğün beslenme oldukça zorlayıcı olabilir, zira kadınlar çay kahveyi genelde sek içmezler, mutlaka yanına bir kurabiye, kek ilavesi gelir. erkekler biraz daha şanslıdır. tek öğün beslenmede ufuk açıcı olması bakımından şu örnekler verilebilir;

    ingilizce breakfast malumunuz kahvaltı demektir ama kelimenin kökeni break-fast yani fast oruç demek break de kırmak demek olduğu için orucu kırmak demektir. breakfast yani orucu kırmanın sabah yapılma zorunluluğu yoktur. siz ilk öğününüzü yani orucunuzu kırmak için öğleden sonra bir saati bekleyebilirsiniz.

    diğer taraftan iftar deyince hepimizin aklına ramazan ayı akşam saatleri gelir. zira orucu kırarız ve güneşin batışı ile insanlar ilk öğününü yerler. oysaki iftar'ın arapça kelime karşılığı kahvaltı'dır. yani siz akşam saatlerinde kahvaltı yapıyor oluyorsunuz.