1. tez yazmak/yazabilmek bilim günlüğü tutmak gibi geliyor bana. nasıl duygu yoğun arkadaşlar hissiyatlarını anlatıp rastlıyor ise günlüklerine, bendeniz gibi mantık yoğun insanlarında tez, makale vb. yazılarda bana mantığımı ortaya koyma rahatlığı sağlıyor.

    konuyu genellemeden daha özele çekecek olursak, aynı tezde hocaları memnun edipte, kendimi memnun edemiyor olmam hevesimi kursağımda bırakıyor. öğrenmeyi seviyor olmak güzel lakin insanlar sana bu kadar yeter demeseler daha da güzel olacak sanki.

    mantığıma dokunma hoca!
    ejh
  2. şu tezle uğraştığım süre kadar tezim benimle uğraşsa ben biterdim.
  3. ne yazarsan yaz o da tez çöplüğündeki yerini alacak demişti bir hocam. şimdi dönüp bakıyorum, sanırım haklıymış.
  4. benimki bitirme ödevi idi ama alışılagelmişlikten tez yazmak olarak anıyordum...
    bitirme ödevi iken bile zor olan bir olayın iddia/tez boyutuna dönüştüğünde ciddiyetinin ne kadar arttığı tartışmasızdır...

    kendi fikrinizi destekler bilimsel bir kitap yazıyorsunuz, hani derler ya "boru değil" diye evet kesinlikle değildir...

    yazan arkadaşlara kolay gelsin...
  5. sosyal medya hesaplarimda kayitli oypli arkadaslar yuzunden tiksintiyle yaklastigim durum. akademik dunyada sadece bir basamak iken abartip hayatin anlami yapanlarin akademik hayatlarindaki tek urunleri bu tezleri oluyor.


    tez sadece bir basamak. yazin, bitsin, kurtulun ve asil akademik calismalariniz tez sonrasi baslayacagini unutmayin. tez asamasina kafayi takip sonrasinda yatacaksaniz zaten birakin akademiyi.
  6. maksat jüriden geçip diplomayı almaksa hiç de zor olmayan, fakat kaliteli bir iş çıkarıp belki de ilerde bu çalışmayı kitaplaştırma sürecine girmekse baya zorlaşabildiğini gördüğüm akademik üretimdir. seneye editlerim, bir yazayım da hele.
  7. lisans eğitimimde tez yazma yoktu, şimdi yükseklisans yapıyorum. zor diyorlar hele hele doktoraya daha da zor diyorlar. ama ben ne diyorum ? herkes yaptıysa ve yapıyorsa yapılabilir diyorum. tez yazan arkadaşlara kolaylıklar.
  8. mezun olma sürecinde iş bulma gibi birçok dertle uğrasırken ertelene ertelene bu zamana kadar gelinmiş, kaçısın mümkün olmadığı gerçektir.
  9. tez yazılınca iyi sonuç vermeyen eylem, sindire sindire uzun vadede detaylarına hakim olarak yazılınca dadından yenmez.
  10. verilen iki dönemde yüksek lisans tezinin bitmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. hocalarıma da katılarak 1 senede yüksek lisans tezi bitmez, bitende bir şeye benzemez. geç olsun ama ilerde bile arkasında durulabilecek bir tez olsun. zevkli iştir eğer akademik süreci kadro, ünvan ve para amaçlı yapmıyorsanız, söyleyecek sözünüz savunacak sağlam temellere dayanan savlarınız varsa uzun sürse de bitip elinize aldığınızda geriye sağlam şeyler bırakmanın vereceği haz paha biçilemezdir.