• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
up - pete docter, bob peterson
hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp güney amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu carl fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. ancak carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki russel'ı.


  1. hem görüntü kalitesi, hem de senaryo olarak şimdiye kadar izlediklerimden favorim olan ((*:kötü kedi şerafettin - mehmet kurtuluş) milliyetçi duygulardan da dolayı ayrı yere sahip tabi ;)) animasyon filmi. dvdsine ekledikleri, filmdeki yerlerin gerçek dünyadaki yerlerini gösteren belgesel tadındaki özel görüntüler de ayrıca izlenmeye değer.
  2. macera türüne hitabeden 2009 senesi yapımı 3-boyutlu çizgi sinema, animasyon filmidir. (bkz: yukarı bak) adıyla çevrilmiş türkçe dublajında filmin ana karakterini erol günaydın seslendirmiştir.

    animasyon türünün en iyi örneklerinden biri olan film, romantik bir aşk hikâyesiyle başlar. daha sonra anlatı bir süreliğine hüzne bırakır kendini. derken, işin macera kısmı başlar. bu bakımdan duygusal geçişlerdeki başarısına hayran kaldığım bir yapımdır.