• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.62)
westworld
iki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında vahşi batı macerasına çıkar. parktaki insanlar robottur ve park roma, vahşi batı ve ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.
merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahlı soyguncu tarafından takip edildiklerini fark eder.
west world ya da batı dünyası, yapay bilincin ve suçun geleceğinin ortaya çıkmasıyla ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.


  1. Diziyi izlemedim ama sanırım başrolünde yul brynner in oynadığı 1973 yapımı aynı adlı filmin uyarlaması.

    Film güzeldir. westworld
  2. 7. bölüme kadar zekamizi zorlamakla meşgul ettiği için bi hevesle izliyorduk. bir de metinler ustaca yazilmis. zaten bu kadar kurgudan ve uzerine kafa yorulduktan sonra "yeaa dizinin şurası çok sacma" demekten korkuyor insan çunku ya bi aciklamasi varsa, ya ben anlamadiysam gibi durumlar ortaya çıkıyor. hani "oha" demem pek, kurgu işte derim, ama bu bölüme ohaa dedim. bu arada antony hopkins tam bir oyunculuk devi
  3. christopher nolan ın kardeşi jonathan nolan ın yapımcılığını ve senaristliğini üstlendiği büyük bütçeli yeni hbo dizisi.
    insanlar tarafından yapılan insanımsı robotların bilinçlenmesini konu ediyor.
  4. bu diziyi o kadar düz izliyorum ki, diziyle ilgili yapılan yorumlarda "hadi canım öylemiymiş" şaşırma ifadesi yüzümde bir müddet asılı kalıyor. hiç çıkarımda bulunamıyorum, bayıldığımı da söyleyemeyeceğim. eksik bir şeyler var; kurgu, konu, oyuncular ne kadar başarılı olsa da heyecanlandırmıyor beni. bakalım bu fikrimi değiştirecek gelişmeler olacak mı izleyip göreceğim.
  5. hakkında yorum yapanların önce spoiler tagını kullanması gereken dizidir.

    dizinin esprisi aksiyon değildir, robotların neyi nasıl alt ettiği de değildir dizinin esprisi hatıra verilen her nesnenin bilinç sahibi olabileceğidir.
  6. j.j. abrams'tan ötürü müdür nedir çok fena lost kasan dizi.

    hep bir "meğerse bu bunu buymuş, bunun da ne olduğu belli değil." minvalinde ilerlemekte bölümler.

    yalnız robotların oyunculuğu iyi gayet. o donmalar, boş bakmalar filan, güzel olmuş.

    ama yine diyorum, atın fava bekleyin, tıpkı lost'taki gibi çok fazla soru işareti, havada kalan şeyler ve bu havasa kalanlardan bir tane daha dizi çıkacak kadar malzeme olacak.
  7. western temasına burun kıvırıp izlemekte geç kaldığım dizi
    ford karakterini yaratırken huxley nin brave new word ünden esinlenilmiş gibi geliyor

    ayrıca tazı metaforuna aşığım resmen
    !---- spoiler ----!

    a greyhound is a racing dog. spends its life running in circles, chasing a bit of felt made up like a rabbit. one day, we took it to the park. our dad had warned us how fast that dog was, but we couldn't resist. so, my brother took off the leash, and in that instant, the dog spotted a cat. i imagine it must have looked just like that piece of felt. he ran. never saw a thing as beautiful as that old dog running. until, at last, he finally caught it. and to the horror of everyone, he killed that little cat. tore it to pieces. then he just sat there, confused. that dog had spent its whole life trying to catch that... thing. now it had no idea what to do.

    !---- spoiler ----!

    shaw un dediği gibi 'there are two tragedies in life. one is to lose your heart's desire. the other is to gain it.'
  8. labirent hakkında;

    !---- spoiler ----!

    fringe 4. sezon 17. bölüm diyorum. başka bir şey demiyorum.

    !---- spoiler ----!
  9. yapım ekibinde j. j. abrams ve jonathan nolan isimlerinin göründüğü, müziklerini ramin djawadi'nin yaptığı son dönemin bir çok dizisine meydan okuyacak hbo dizisidir. bu ekip olduktan sonra oyuncular zerre umrumda değil. ısrarla bekliyoruz efenim..
  10. ilk bölüm ile kendini efsaneler arasına sokan dizi... bundan kelli dolores dünyanın en güzel kızıdır. bu böyle biline.
    zaten ne anlatsam spoiler olur. kesin izleyin efenim.
    ha bu arada internet aleminde hakkında bütün yorumları okumasamda bayağı bi yorum okudum. kötü yorumun k'sinin atomunu bulamadım.