1. doğduğunuz zamanın nimetlerinden yararlandığınız gibi eskiden olmayan sınırlayıcı durumlara da katlanmanız gerekir. bu bildiğin şans işi. eskiden tuvalete gitmeyi bırak sınav salonunda sigara içebiliyormuşsunuz. lisede matematik öğretmenim anlatmıştı. sigara içilen bölüm varmış, zeki hocamızda ilk sigarasını sınavda içip öksürük krizine girmiş. ama o hoca bu tadı yaşamış olmasına karşın yeni nesil telefonları kullanamıyordu. sonuç olarak bu tarz şeyler olur takma kafana, unutma ki nerede çokluk orada bir şeyler.
    tanım; daha öncesinde olmayan genç nüfusun artması sonucu sınavların daha ciddi bir duruma kavuşmasıyla birlikte sınav güvenliği adına getirilmesi mecbur kalınmış bir yasak.
  2. mantıklıdır. ama sınavda altına sıçan oldu mu diye de merak ettirir.
  3. normal ve olması gereken olay. asıl saçma olan 2016 yılında olmamıza rağmen kurşun kalem kullanma saçmalığıdır.

    ben sırf o kaygan kurşun kalemler yüzünden işlem yapamamıştım. heyecandan ellerim terliyordu ve sınav boyunca ösym'ye küfrettim.
  4. sırf heyecandan geçen seneki sınavda kitapçığı açar açmaz ishal olmuştum türkçenin 5. sorusunda alnımdan terler akıyordu.matematiğe geçtiğimde karnımdaki ağrıyla sınıfa serenat yapmıştım ve son olarak sınavdan 15 dk. erken çıkmıştım.
  5. 2012 yılında bu kural uğruna sınavda rezil bir performans göstermişliğim vardır.

    üstüne sınav çıkışında yengemden "oğlum sen neden bez bağlamadın, hadi ondan utandım salsaydın sınavdan önemli mi;çok düşüncesizsin, aferin" şeklinde azarını yemişiğim bile vardır.

    sistemin böyle oluşu öğrenciye verilen değeri çok net bir şekilde ortaya koyuyor. güven unsuruna bağlı kalınmadan, insanları bu duruma sürüklemeden bilgiyi ölçen bir sınav düşüncesine girilmelidir.
  6. lys matematik sınavından sonra geometriye geçerken tuvalete izin vermedikleri için şu an zonguldak'tayım.ah namık kemal tıp ah..
  7. bana bir anımı hatirlatan olay.

    kurum içi sınavı idi. 3 saatlik bir sınavdı. sabah 7'de kalktim. içim yanmıştı, 1 bardak su ictim. gittim kahvaltımı yaptım. 3 bardak cay içtim. sınava girmeden once iceride susamamak icin küçük pet şişe suyu devirdim. bir de çay ictim. sinavda susarim diye yanima da bir küçük pet şişe su aldim.
    bu geçen olaylar silsilesinde aklıma ne işemek geliyor, ne de tuvalete gitmek. hıyar gibi salona girdim. sinav başladı.
    15 dakika sonra hafiften cisim gelince kafamda bir ampul yandı. " ulan ne yaptım ben" dedim ama iş işten tamamen geçmişti.
    size samimi söylüyorum 45 dakika sonra acıdan kivranmaya baslamistim bile. yok böyle bir sancı. sanki mesanem patladı patlayacak o derece. bir yandan sorulara bakmaya çalışıyorum, bir yandan kivraniyorum.
    en son dayanamadım artik. başlangıçtan itibaren altmış dakika gecmisti. kağıdı bırakıp ciktim sinavdan.
  8. insan hayatının 160 dk da değişmesi saçma değil,tuvalete gidememesi saçma öyle mi?komple saçma. tuvaletten ziyade sistemi tartışmak gerekiyor.sonra bütün tartismalar tuvalete cikiyor .

    180 dk yazmıştım.uyari geldi evet .160dk
  9. yasak olması bu devletin acizliğini gösterir.hem insan hayatını 160 dk ile belirleyeceksin hem o insan senin o aptal sisteminle başa çıkmaya çalışırken onu en doğal ihtiyacından alıkoyacaksın bıktım ulan sizden de yönettiğiniz ülkeden de.
  10. adamlar dolaylı yoldan koyver gitsin diyor , eee sen ne yapacaksın , evet bende öyle düşünüyorum koyver gitsin
    vowel