1. bu sene sınava girecek biri olarak yeterli araştırma ve danışma sonucu birkaç tavsiyede bulunmalıyım.

    -türkçe asla zaman kaybettirmemeli ve moral bozmamalı, geçen sene sınava sınava girenlerin çoğu ales tarzı bu sorular yüzünden çuvallamış, aman sıkılmayın, kimse yapamıyor. geçen sene deneme ortalaması 39 olan adam 31.25 net yaptı, ben de yakın zamanda çözerek iyi olan türkçeme rağmen 27.5 net yaptım. dert etmeyin
    -sosyalde yorum sorarlar salla gitsin görüşüne uymayın. son iki üç gün coğrafyada türkiyedeki doğal ve beşeri alanlara çalışıp tekrar edin, felsefede biraz kavram tekrarı yeter.
    -matematik garip. genel olarak işlem değil de kafa yürütmeye dayalı. rahat olursanız yapıyprsunuz.
    -eşit ağırlıkçı olarak fen bana bile o kadar kolay geliyor ki, önceki seneli ygslerde 20-30 net yaptım. birkaç konuya göz atıp mantık yürütün yeter eşit ağırlıkçı arkadaşlarım.
    -sınava yüksek beklentilerle, "şimdi her soruyu tak tak yapacağım" mantığıyla girmeyin, sonucu üzücü olur. elinizden geleni yapmaya çalışın yeter.
    -konsantrasyonunuz bozulursa 10-20 saniye ara verip derince nefes alıp vererek kendinizi tekrar sınava verin.
    -ve unutmayın, gerçekten yapılan heyecana değmeyen bir sınava giriyorsunuz.
  2. sıvı tüketimine dikkat, yetişkin bezi takmayı düşünen tanıdıklarım var :)
    dikkatli olmak lazım
  3. yapamadığınız soruda çok takılmayın boş bırakın tüm sınavı bitirdikten sonra takıldığınız soruyu yapabiliyorsanız yapın yapamıyorsanız kesinlikle boş bırakın.
  4. tüm deneme sınavlarında kitapçığı açıp 3 5 soruyu erkenden çözmüş biri olarak vereceğim tek tavsiyedir,açıp erken çözmeye çalışmayın. gerçek sınavda da yaptım ve ilk kez afalladım sınav öncesi. üstelik gördüğüm sorular fen bölümündendi ve diğer kısımları bitirip oraya gelene kadar kafayı yiyecektim neredeyse.
  5. kendinizden fazlasını veremezsiniz, neyseniz o. heyecan yapmanıza gerek yok. ne olduğunuz ortaya çıkacak; lise boyunca ne öğrendiğiniz, stresle ne kadar başa çıkabildiğiniz, zaman yönetimi vs. bir sürü şey. sonuç kötü de olsa o sizin sonucunuz.
  6. fedakarlık yoksa zaferde yoktur... ben bu sene hiçbir şeyimi bu sınavı kazanabilmek için feda etmedim.daha önce nasıl bir düzenim varsa aynen öyle devam etti.sosyal hayatımdan,arkadaşlarımdan veya filmlerden dizilerden zaman ayırıp ders çalışmadım.kısacası bu sınavı kazabilmek için hiçbir fedakarlık yapmadım.siz benim gibi yapmayın :)

    en iyisini yapamayabilirsiniz ancak iç huzura kavuşmak ve keşke dememek için elinizden geleni yapmalısınız.gerçekten inanarak elinizden geldiği kadar çalışın böylece hak ettiğinizi alırsınız zaten ben bu sene elimden gelenin hepsini de yapmadım.daha çok çalışabilirdim günde 2 film izlemek yerine hiç film izlemeyip 300 dakika daha fazla ders çalışabilirdim veya bir gecede dışarı çıkmaz o gece full ders çalışabilirdim

    .sınava 13 gün kaldı hiç değilse konuların bir çoğunu bitirdim tamamen olmasa da hazırım.bu sınav ne bir başlangıç ne de bir son hayatınız buna bağlı değil.rahat rahat gidin çatır çatır soruları çözün çıkın gerisi fasa fiso.
  7. az kaldı tavsiyeler için yeşillendirin.
  8. yallah uyumaya.
  9. öncelikle sakin olun. evde yada dershanede çözdüğünüz denemelerdeki süreler bu sınavla uyuşmayacak. eğer kendinize türkçeyi 40 dakikada bitirmeliyim gibi baskılar yaparsanız o sınavdan bir hayır beklemeyin(kimse bana böyle bir şey dememişti bir saatte türkçeyi zor bitirdiğimde tüm senemin boşa gittiğini düşünmeye başlamıştım.). matematik sizin yeteneğinizi kalmış. fende soruları yavaş yavaş okuyun düşünün (geçen sene termometre sorusunu 40 yaşında liseyi açıktan bitiren halam çözerken arkadaşlarım arasında yapamayanlar vardı.). sosyal de ise fenin aksine hızlı okuyup ilk doğru geleni işaretleyin yeterli bilgi birikiminiz varsa 25 civarı doğrunuz olur. ki bu sizin için yeterlidir.

    not: bu entry sayısal öğrencileri içindir.

    not2: türkçeyi kesinlikle ilk sırada çözün zaman aksi takdirde süreyi doğru şekilde ayarlayamazsınız.
  10. eşit ağırlık öğrencisi için önemi azdır;önemli olan lysdir korkmayın titremeyin