1. -heyecanınızı kontrol altında tutmaya çalışın,
    -her soruya ayıracağınız süreyi geçmemeye çalışın, disiplinli olun.
    -çok olmamak kaydıyla ara sıra su için, susuz kalmayın.
    -soruları iyi okuyun, dikkat edin. sonuçta anlamadığınız/yanlış anladığınız bir soruyu çözemezsiniz değil mi? boş yere vakit harcamayın.
    -optik kağıda işaretlerken dikkat edin kaydırmayın. işaretleme yaparken içinizden "17-b" şeklinde yapacağınız işaretlemeyi tekrar edin ve gözünüzle takip edin. soru numarasının doğru olduğuna kesinlikle emin olun.

    gibi tavsiyelerdir. sınava gireli yıllar olduğu için aklıma gelenler şimdilik bunlar.
    hadi başarılar.
    logan
  2. stres yapmayın. koyun rahvan gitsin, dünyanın en önemli meselesi değil. bir sene de çok çok uzun bir zaman değil. üniversite okumak da dünyanın en önemli şeyi değil. kafanıza bunu sokun, sınavın deneme sınavı olduğunu düşünerek girin. sorumluluğunuz ailenize, hocalara falan değil sadece kendinize olursa olur. stres yapmamayı öğrenin, 8-10 net fazla yapmazsanız adam değilim. :)
  3. en iyi olduğunuz ve kendinize güvendiğiniz alandan sınava başlayabilirsiniz. böylece sınav heyecanınız daha kısa sürecektir.

    soruların cevaplarını öncelikle soru kağıdına işaretleyin ve her 1 ya da 2 sayfa sonunda cevap kağıdına toplu olarak geçirin. sorulardan kafanızı kaldırıp başka bir konuda konsantre olarak kafanızı toplarsınız.

    bilmediğiniz sorunun cevabını hissetmeye çalışmayın, boş bırakın. sınav sonuna yakın cevap kağıdınızda işaretlenmemiş sorulara birer kez geri dönün. böylelikle cevap kağıdınızda kaydırma yapmadığınızı da kontrol etmiş olursunuz.

    boş soru bırakmayı istemiyorsanız sınav sonunda cevap kağıdınıza bakın ve hangi sütunda daha fazla boşluk varsa boş sorularınızın cevaplarını o şıklara yoğunlaştırın. herkesin cevap yerleri değişir fakat a-b-c-d-e cevap oranı değişmez.

    herkese kolay gelsin, umarım sınava girecek herkes emeklerinin karşılığını alır.
    (bkz: ne kadar ekmek o kadar köfte)
  4. sonucu her ne olursa olsun hangi mesleğe sahip olursanız olun hayatınızda şikayet edeceğiniz şeyler her zaman olacak hiç bir zaman oh tamam her şey çok güzel diyemeyeceksiniz. o yüzden kafanıza takmanız gereken hiç bir şey yok. önce hayattan her zaman daha fazlasını istememeyi öğrenmek gerek. hırsınıza yenik düşüp kendinizi üzmeyin küçük şeylerle mutlu olmaya bakın inanın hayat yaşamayı bilene kötü değil. sınavı gözünüzde büyütmeyin o siz ondan büyüksünüz o sizden büyük değil
  5. milyon tane tavsiye verilir ancak bir tanesi en önemlisi. sakinlik. sakin olun, herkes sizin gibi heyecanlı olacak. onlardan avantajlı durumda olabilmek için sakinliğinizi koruyun, emin olun çok yararı olacak süre yönetiminize. bir arkadaşım benden çok çalıştı, ama o heyecanı yüzünden çuvalladı ben ona nazaran daha sakin daha yaparız ederiz modunda olduğumdan daha yüksek aldım. o yüzden sakin olun. bu sınav ne başlangıç ne bitiş. zaten hayatta sınav bitermi? hep bir sınavdayız.
  6. herkes sakin olun der ama önemli olan nasıl sorusunun cevabıdır. kendi tecrübelerimden örnek vermem gerekirse;
    -bir hafta önceden 11de uyuyup 7 de kalkmaya bünyenizi alıştırın
    -gerekirse yasemin, papatya çayı,yoğurt kullanabilirsiniz yatmadan önce
    -bu sınavın hayatınızdaki önemi gözünüzde büyüttüğünüzün binde biri kadar, şayet emek verirseniz yapamayacağınız hiç bir şey yok
    -her zaman taban hedefiniz olsun. ben kitapçığı açtığımda eskişehir elektrik-elektronik diye açmıştım, bu beni rahatlatıyordu^:şimdi itüdeyim ;)^
    -kendinizi sevin ve bunu milyarlarca kere söyleyin
    -ailenizin sizden beklentisi yok bunu o kalın kafanıza sokun, ananız babanız -şu çocuk büyüsünde 25 yıl sonra bize baksın- amacıyla doğurmadı sizi, acıtasyon yapmayın kendinize, onlar bi hal çaresi bulur
    -son olarak iyi düşünün iyi olsun, kötü bile geçse önemli değil lys'nin etkisi daha fazla. bu gözler elli binden beş bine çekenleri gördü
    r2-d2
  7. yesil
  8. eşit ağırlık öğrencisi için önemi azdır;önemli olan lysdir korkmayın titremeyin
  9. sınav sonucunuzu belirleyecek en temel faktörlerden biri paniktir. eğer panik yaparsanız, normalde sizden daha kötü biri sadece rahatlığından ötürü sizin önünüze geçebilir.
    ösym sınavlarındaki sorular kolaydan zora göre veyahut çözdüğünüz denemelerdeki gibi sıralanmayacaktır. en zor sorular en başta gelebilir. ve unutmamanız gereken en önemli nokta şu: ösym sizin iyiliğinizi düşünmez.
    ösym başkanı ömer demir: " sınavın zor ya da kolay olmasından ziyade, aday kitleyi makul bir şekilde sıralayabilir mi, bunu dikkate alıyoruz."

    ösym' nin tek derdi sizi elemektedir. o yüzden sınavda panik olmanız zaten onların başarmak istediği bir durum.

    uzun lafın kısası, normal şartlarda ygs yi bitirdiğinizde üç aşağı beş yukarı önceki denemelerinizdeki sonucu alacaksınız. ama bu, yaşadığınız strese göre değişecek. o yüzden diğer sınavlardan pek farkı olmadığını, sınav sonucunda kendi sonucunuzu alacağınızı, her panik yaptığınızda aklınıza getirin.

    şimdiden başarılar dilerim.
  10. önce her zaman iyi yapabildiğinizden başlayın. bu taktik size zaman ve moral olarak geri dönecektir.
    engel