1. bu konuda kızlara ben de çok kırgınım.

    genel olarak nazik bir insanımdır üstüne bir de ince düşünceliymişim oysa ben bunun farkına varmamıştım, zannediyordum ki çoğu insan olasılıkları hesaplıyor, düşünüyor. öyle değilmiş. bunu fark etmem başkasının yardımıyla oldu ve biraz zaman aldı.
    eski kız arkadaşım bir gün 'sen çok ince düşünüyorsun, benden bunu bekleme' demişti. hala aklımdan çıkmaz ve düşünürüm oysaki benim kimseden bir şey beklediğim falan da yoktu aslında ben herkesi böyle zannediyordum, dağın bir de görünmeyen yüzü varmış. ince düşünmek, karşındakine değer vermek, onun iyiliği için bir diğer adımı düşünmek vs. gibi eylemleri gerçekleştirdiğin için suçlanmak öyle bir duygu ki sanki kalbimdeki bir çizikle yaşıyormuşum gibi.

    sizi bilmem ama ilk izlenimimden sonra kadının kaç kitap okuduğuna, izlediği filmlere bakarım. bunu kitaplara ve filmlere indirgemek istemiyorum. genel olarak düşünce yapısını çözmeye çalışırım diyeyim. bu nedenle bugüne kadar çok sevgilim de olmadı zira çoğu zaman titiz davrandım. aslında aradığım diğer ilişkilerden ayıracak, çevremde şahit olduğum o cıvık ilişkilerden sıyrılmamıza yardımcı olacak bir farktı. birbirimize anlatacak bir şeylerimiz olsun istedim hep. filmlerden, hayattan, kitaplardan, insanlardan, konuşanlardan, koşanlardan. kimseyi yanımda çanta gibi dolaştırmak istemedim. fakat onlar sıkıldı, belki benim yeterince özgüvenimin olmamasından, belki yaptığım hatalardan, belki karşılarına geçerek onlara kitaplardan vs. bahsetmemden sıkıldı. belki kendileri o cıvıklığı arıyorlardı bilmiyorum ama açıkçası bu sıkıntıları sebep göstererek gitmeleri beni de hoşnut etmiştir. hoş bunlar için belki de ben yeterli bir insan değildim ve ondan gittiler bu da olabilir.

    schopenhauer aşk ve kadınlar üzerine kitabında gayet de değinmiştir bu konuya. kadınları 2.sınıf canlılar olarak nitelendiren schopenhauer haliyle onları erkekten aşağı bir varlık olarak görmüş ve muhakeme etme gücünün eksikliğinden dem vurmuştur. kadınlara bakışı bu şekilde olan schopenhauer aşkta da, kadınların kendilerini sahiplenecek güçlü erkeklere ihtiyaç duyduğunu yazmıştır. zira insanın aslında aşk'ın peşinde değil o iki kişinin birleşiminden meydana gelecek tür için bir araya geldiğini söyler. bu nedenle kadınlarında güçlü erkeğin güçlü türü meydana getirmede yardımcı olacağına değinir. zekaya aşık olmak eyleminin de gerçeği yansıtmadığını savunur.
    ama siz yine de güzel insanlara yer verin hayatınızda. kafamızı çevirdiğimiz de hoşnut olacağımız yüzleri barındıralım hayatımızda ve hayvansal içgüdülerle hareket etmemeye özen gösterelim çünkü bizi muhabbet kurtaracak.

mesaj gönder