1. evet bazen yatak odalarımız kelimenin her anlamıyla "çatısız" olabiliyor. yıldızlı bir yaz gecesi dalgaların sesiyle ve mis gibi iyot kokusunu çekerek bir kumsalda sabahlamak çok keyifli olabilir mesela. eminim kamp yapmayı seveniniz de çoktur.

    evet bu sitedeki fotoğraflarda göreceğiniz çocukların bir kısmı da kamp yapıyorlar ancak zevk için değil ne yazık ki. bu çocuklar evlerinden binlerce kilometre ötede belki adını dahi duymadıkları diyarlarda geçiriyorlar gündüzlerini ve gecelerini. ve yatak odaları "çatısız". şanslılarsa bir kırık dökük naylon çadır var belki tepelerinde, altlarında bir karton ya da bir battaniye. bu çocuklar evlerini barklarını savaş yüzünden terk etmek zorunda kalmış suriyeli çocuklar. kim hangi ülkeye yerleşebildi bu umut yolculuğunun sonunda, bir yatak ve başını sokacak bir ev bulabildi mi ya da kimi kimsesi var mı bilmiyoruz. hatta hepsi hayatta mı ondan bile emin değiliz.

    isveçli Fotoğrafçı Magnus Wennman, savaşın çocukları olarak da tarihe geçen Suriyeli çocukları uyudukları yerlerde fotoğraflamış ve " Where the children sleep" başlığıyla yayımlamış.

    hani çocuklar geleceğimiz ya. hani gözümüz gibi bakıyoruz ya onlara. bu çocuklar da geleceğimiz ve keşke onlara da gözümüz gibi bakabilsek.

mesaj gönder