1. büyük şehirde yaşıyor ise, kaliteli bir yaşamı olan insandır.. bundan kastım; çok para kazanmaktan ziyade; çalışma saatlerinin çok uzun olmaması, iş ve ev arası mesafe veya ulaşımın çok zaman almaması gibi etkenlerdir nazarımda. zordur, imkansız değildir.. zira parayla alakası olabildiği gibi zamanla da alakalıdır.

    taşra da yaşayan insanlar ise bu anlamda çok daha şanslıdır. hele ki deniz kenarıysa yaşadığı yer tadından yenmez o hayat^:gönümüzün bebeğidir küçük şehirler :))^

    iş dediğin şey o koca koca şehirlerde olduğu gibi, insanın suyunu sıkan uzun çalışma saatleri demek değildir çoğu zaman.. 8 saat çalışırsın hadi 9 olsun.. spor salonuna bile ihtiyaç duymayan imkanlar bazen elinin altında olabilir. ege'deysen deniz eve en uzak 20dk mesafede olabilir pek ala.. yaz günleri saatin kaç olduğu kimin umurunda çok da güzel yüzmeye gidilebilir.^:gece de gayet keyifle denize girilebilir bu arada.^^:bu da başka bir başlığın konusu olabilir^

    tam tersi, bunu sabah işe gitmeden yapabilme imkanı da var. hani deniz çarşaf gibiyken vakti var ya emekli amcaların dilinden düşürmediği.. tam da bahsettiğim bu saatler işte..

    olmadı koşuya çıkabilirsin bunun için de salon gerekmez.. her ikisini de dönüşümlü olarak ^:yaz ve kış aylarına bölüştürerek söylüyorum^ yapılabilir ve de imkanlar dahilindedir..

    velhasıl bırakalım biz bu büyük şehirleri... buralarda yaşamak da zor, imkanlar da çokmuş gibi göz boyuyor ama oturup düşününce bir numara yok! anca daha çok tüketebilmek için daha çok çalışıyor, sonra kendimize gelebilmek için rahatlama imkanları peşinde koşuyoruz.. büyük şehirlerde bu işlerin kapısını da para açıyor yine.. eee ne oldu? hoop başa döndük.. hadi daha çok çalışalım.. bildiğin kısır döngü içinde girilince çıkılamayan..

    işten çıkınca yüzmeye gidebilme imkanını seviyorum ben..
    yok benim yine ege özlemim depreşti yaz da geldi ya.. her konunun ucunu bucağını güney egenin çok sevdiğim denizine bağlamaya başladım yine.. düşünüyorum bazen "ne işim var benim buralarda?" diye..

    sonunda dayanamayıp, toplayıp tası tarağı gideceğim üç beş sevdiğim dostun da aklını çelerekten..
    güzel olacak her şey güzel..

mesaj gönder