1. idam gelmeli mi gelmemeli mi sorusunda gelmemesi gerektiğini savunuyorum ancak bundan daha vahim bir konu bu tartışmalarla gün yüzüne çıktı.

    bir çok insan, halkın çoğunluğu referandumda bu yönde oy verirse idamın gelmesini demokrasi olarak yorumluyor. oysa demokrasi bu mudur? ilk tartışılması gereken konu idam cezasının insan onuruna yakışan bir ceza olup olmadığıdır ki şu an dünya üzerindeki genel kanı bu cezanın insani olmadığı yönünde.

    bu konuyu şimdilik atlarsak halkın çoğunluğunun istediğinin verilmesi demokrasi midir? demokrasi o kadar kötü olmamalı. köleliğin kaldırılması bir çok yerde çoğunluğun aksini istemesine rağmen gerçekleşti, bu durum köleliğin kaldırılmasını anti demokratik bir uygulama mı yapıyor veya referandum ile tekrar sunulsa ve getirilse demokratik mi olacak?

    yaşama hakkı kadar temel bir hakkın ceza olarak kişinin elinden alınması fikrinin referanduma sunulması bile yeterince büyük bir ayıp olarak tarihte yerini alacaktır diye düşünüyorum.

    not : bu girdi uygulamanın kötüye kullanılıp kullanılmaması ile hiç ilgilenmiyor olup hiç hatasız bir şekilde kullanılsa dahi utanç verici bir ceza olduğunu savunuyor.

mesaj gönder